Υπάρχουν ευθύνες για τον τραυματισμό του 6χρονου που τραυματίσθηκε από κάρτ στην Πάτρα

Το μόνο καλό είναι ότι ο 6χρονος που το μεσημέρι της Κυριακής τραυματίσθηκε σοβαρά στην Πάτρα δεν έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Περιμένουν βέβαια άλλο ένα κρίσιμο 24ωρο για να πούν με σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.

Το ατύχημα έγινε όταν ο οδηγός του καρτ έχασε τον έλεγχο, χτύπησε πάνω σε ένα άλλο καρτ και στη συνέχεια αφού πέρασε τα πλαστικά στην άκρη του δρόμου που θεωρητικά ήταν τα προστατευτικά ασφαλείας απογειώθηκε και χτύπησε το παιδί.

Τα πρώτα λεπτά ήταν κρίσιμα. Ευτυχώς ένας περαστικός γιατρός, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδος, έσωσε τον 6χρονο.

Όταν έφθασε δίπλα του το παιδί ήταν σε κώμα. Η καρδιά του χτύπαγε αλλά δεν ανέπνεε. Ο γιατρός κατάφερε και του επανέφερε την αναπνοή. Λίγο αργότερα το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας και μπήκε στη ΜΕΘ.

Οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μην συνεχιστούν οι αγώνες. Οι υπεύθυνοι του αγώνα προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία. Πέντε από τους έξι που προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα συνελήφθησαν και κρατούνται για να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο οδηγός του κάρτ είπε ότι έχασε τον έλεγχο γιατί στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος είχε ένα βαθούλωμα.

Το 6χρονο παιδί παραμένει διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για το τροχαίο, αναφέροντας τα εξής:

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Υπάρχουν ευθύνες. Ο δρόμος σύμφωνα με τον οδηγό δεν ήταν κατάλληλος σε όλα τα σημεία.

Τα προστατευτικά που είχαν τοποθετήσει οι οργανωτές μάλλον δεν ήταν τα σωστά. Απο τη στιγμή που το κάρτ απογειώθηκε δείχνει ότι τα μέρα ασφαλείας δεν ήταν σωστά.

Υπάρχουν ευθύνες για τον τραυματισμό του 6χρονου που τραυματίσθηκε από κάρτ στην Πάτρα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: