Χαβάη – Βίντεο: Πέφτουν στη θάλασσα για να μην καούν – «Καζάνι που βράζει» ο Ειρηνικός από τις φωτιές στη Χαβάη

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη φωτιά που μαίνεται στη Λαχέινα  του Μάουι στη Χαβάη, η οποία έχει κάνει στάχτη την ιστορική πόλη και έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 80 νεκρούς. Εξισου συγκλονιστικά όμως είναι και τα πλάνα που δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν από τις φλόγες βουτώντας στη θάλασσα, η οποία κυριολεκτικά βράζει λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασίων που προκαλεί η θερμότητα που εκλύεται από το πύρινο μέτωπο.

@chefjoshuamarten #mauifire ♬ original sound — ChefJoshuaMarten

Το τρομακτικό βίντεο αναρτήθηκε στο TikTok και δείχνει κατοίκους της Λαχέινα στο Μάουι να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στη θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού που περιβάλλει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης,  σε μία πράξη απελπισίας προκειμένου να μην καούν ζωντανοί.

Άνθρωποι είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν έχουν προλάβει να εγκαταλείψουν την περιοχή συρρέουν προς τις ακτές, ενώ αρκετοί σκαρφαλώνουν σε βράχια που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα για να προστατευθούν. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια πλεούμενα μέσα, όπως για παράδειγμα σανίδες ξύλου.




Ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.


Οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr