Τζο Μπάιντεν: Αλλάζουν σκάλα στο Air Force One για να μην σκοντάφτει στα σκαλιά

Για να ανεβαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν με μεγαλύτερη ευκολία στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος αλλάζει σκάλα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, εικόνες και βίντεο έκαναν τον γύρο του κόσμου απεικονίζοντας τον 80χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ να τρώει τούμπες ανεβαίνοντας τα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους.

Οι αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο σκέφτηκαν ότι κάτι έπρεπε να κάνουν, δίχως όμως να το επιβεβαιώνουν επισήμως. Εφεξής, ο Τζο Μπάιντεν θα χρησιμοποιεί στο αεροσκάφος «Air Force One», την μικρότερη αναδιπλούμενη σκάλα προκειμένου να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία η επιβίβασή στου.


Η ηλικία του αποτελεί εμπόδιο για την επανεκλογή του

Τη τελευταία διετία, ο Δημοκρατικός ένοικος του Λευκού Οίκου έχει σκοντάψει αρκετές φορές ανεβαίνοντας τα σκαλιά του «Air Force One» ενισχύοντας τις φήμες ότι η υγεία του είναι εύθραυστη ενώ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Πολλοί μάλιστα διερωτώνται εάν η ηλικία του αποτελεί εμπόδιο για την παραμονή του στον Λευκό Οίκο άπαξ και βγει νικητής στις επόμενες εκλογές.

Ο ιστότοπος «Politico» ανέφερε την Τετάρτη ότι δύο σύμβουλοι του Μπάιντεν παραδέχθηκαν ότι η χρήση της μικρότερης αναδιπλούμενης σκάλας έγινε σκοπίμως για να διευκολύνει την επιβίβαση του προέδρου ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να φάει ξανά τούμπα με τις κάμερες να απαθανατίζουν το γεγονός.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια σκάλα με ρόδες- που έχει 26 σκαλιά ή μια μικρότερη αναδιπλούμενη με 14 σκαλιά. Όπως και να έχει, με την υψηλότερη σκάλα, ο Μπάιντεν κάνει μια πιο μεγαλοπρεπή είσοδο όταν φθάνει σε διάφορους προορισμούς, σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

Οι φορές που ο Μπάιντεν σκόνταψε

Ωστόσο, πλέον, επιλέγει να χρησιμοποιεί τη μικρότερη σκάλα για να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος, κυρίως από τότε σκόνταψε σε σάκο με άμμο τον περασμένο μήνα, κατά την τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Αεροπορίας στο Κολοράντο.

Στα πλάνα από το περιστατικό φαίνεται ο Μπάιντεν -αφού στάθηκε ξανά στα πόδια του- να δείχνει τον σάκο.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: