Στο Automobile Barcelona η CUPRA παρουσίασε το Raval, τη μεγάλη πρόσκληση στο χώρο της ηλεκτροκίνησης

Στο Automobile Barcelona η CUPRA παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά το CUPRA Raval που είχε παρουσιαστεί αρχικά ως CUPRA UrbanRebel. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο Martorell από το 2025.

Για ακόμη μια φορά, η CUPRA και η SEAT επιστρέφουν στο Automobile Barcelona, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους καινοτομίες και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης αυτοκινήτου, ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας, του CUPRA Raval. Ένα όνομα που χρησιμεύει ως φόρος τιμής στη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Ο Wayne Griffiths είπε ότι:

«Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το CUPRA Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη».

Η CUPRA ανακοίνωσε επίσης ότι, μαζί με τον ambassador της μάρκας και ηθοποιό Daniel Brühl, θα φέρει την ουσία του “Bar Raval” στο Βερολίνο το μελλοντικό CUPRA City Garage.

Στο Automobile Barcelona η Cupra παρουσίασε για πρώτη φορά το CUPRA Tavascan και το ψηφιακό πρωτότυπο CUPRA DarkRebel. Ο Jorge Diez, Επικεφαλής Σχεδιασμού της CUPRA δήλωσε:

«Το Dark Rebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του σχεδιασμού της CUPRA για το μέλλον. Με το DarkRebel, θέλουμε να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορούν να είναι σeξι και προκλητικά».

Η SEAT S.A. ανακοίνωσε ακόμη τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2023, που είναι τα καλύτερα στην  ιστορία της. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η εταιρεία σημείωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 144 εκατ. ευρώ, βελτίωση 139 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει αύξηση 48% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα ιστορικά αυτά νούμερα οφείλονται στην CUPRA, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Από το λανσάρισμά της το 2018, η CUPRA έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το 2022, η μάρκα έφτασε τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο, το 40% του συνόλου της εταιρείας, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και την Ισπανία. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι επίσης θετικά, με 46.600 πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, 83% περισσότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Το CUPRA Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT S.A. στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen. Η SEAT S.A. πρωτοστατεί στο Small BEV cluster για διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη διαμορφώσει το DarkRebel μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία στο Hyper Configurator. Τα σχέδιά τους θα επηρεάσουν τη πιθανή μελλοντική φυσική έκδοση του showcar.

Στο Automobile Barcelona η CUPRA παρουσίασε το Raval, τη μεγάλη πρόσκληση στο χώρο της ηλεκτροκίνησης gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: