Lil Tay: Φάρσα χάκερ ή κόλπο δημοσιότητας ο «θάνατος» της influencer

Ο πρώην μάνατζερ της Lil Tay, Harry Tsang, την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα για την παραβίαση του λογαριασμού της στο Instagram και ισχυρίστηκε ότι η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα την ψεύτικη δήλωση για το θάνατό της και στη συνέχεια βγήκε και είπε ότι είναι ζωντανή.

Η 14χρονη, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Jason Tian, θεωρήθηκαν νεκροί μετά από μια ανακοίνωση που ανέβηκε στον λογαριασμό της στο Instagram την Τετάρτη 9 Αυγούστου.

Χρειάστηκαν να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες μετά την κοινοποίηση της ανάρτησης, για να βγει η έφηβη ράπερ και να πει ότι είναι ζωντανή και καλά. Υποστήριξε ότι ο λογαριασμός της είχε «χακαριστεί» και επιβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της είναι «ασφαλείς και ζωντανοί».

Ο πρώην μάνατζέρ της μίλησε στη DailyMail και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πιθανότητα ο λογαριασμός της Lil Tay να έχει παραβιαστεί.


O Harry Tsang ισχυρίζεται ότι η Lil Tay είπε ψέματα για την παραβίαση του λογαριασμού της

«Μαθαίνοντας ότι η Lil Tay είναι καλά, νιώθω ανακούφιση. Ωστόσο, πιστεύω ότι το αναφερόμενο περιστατικό hacking μπορεί να μην έχει συμβεί», δήλωσε ο Tsang.

Ο Tsang εξηγώντας του λόγους που τον κάνουν να αμφιβάλει λέει: «Το σκεπτικό μου έχει δύο εξηγήσεις: πρώτον, η αποκατάσταση ενός παραβιασμένου λογαριασμού σε πλατφόρμες όπως το Instagram συνήθως δεν απαιτεί χρονικό διάστημα 24 ωρών».

Στη συνέχεια, ο Tsang έστρεψε την προσοχή στον αδελφό της Lil Tay, τον Jason — ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη μικρότερη αδελφή του το 2018, όταν εμφανίστηκε βίντεο που τον έδειχνε να την «προπονεί» για το τι να πει μπροστά στην κάμερα.

«Δεύτερον, οι ενέργειες του αδελφού της Lil Tay, γνωστού για τις ακραίες πράξεις του, με κάνουν να υποθέσω ότι είχε κίνητρο πίσω από αυτό το περιστατικό», συνέχισε ο πρώην μάνατζερ της Tay.

«Ταυτόχρονα, αν το κίνητρο είναι πράγματι να έρθει ξανά η Lil Tay στο προσκήνιο, τέτοιες ενέργειες είναι ανεύθυνες».

«Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις πιθανές επιπτώσεις από την εφαρμογή τέτοιων τακτικών, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αντίκτυπό τους στις αντιλήψεις και τα συναισθήματα του ευρύτερου κοινού», πρόσθεσε ο Tsang.

Μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης θανάτου στο Instagram της Lil Tay -το οποίο μέχρι τότε ήταν ανενεργό από τον Ιούνιο του 2018- η influencer απέκτησε περισσότερους από 200.000 νέους followers.

Lil Tay: Εγώ και ο αδερφός μου είμαστε ζωντανοί
Οι ισχυρισμοί του Tsang έρχονται μετά την επιβεβαίωση της ράπερ ότι δεν είναι νεκρή. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο αδελφός μου και εγώ είμαστε ασφαλείς και ζωντανοί, αλλά είμαι εντελώς συντετριμμένη και παλεύω να βρω ακόμη και τις σωστές λέξεις για να πω», δήλωσε η Lil Tay.

Η έφηβη — που έγινε πρωτοσέλιδο το 2018 εν μέσω ισχυρισμών ότι κακοποιήθηκε από τον πατέρα της Christopher Hope και ότι την εκμεταλλεύτηκε ο αδελφός της – δεν είπε γιατί χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να επιβεβαιώσει ότι είναι ζωντανή και καλά.

Μιλώντας για την ανάρτηση που πυροδότησε τις φήμες περί θανάτου, η Tay επέμεινε ότι ο λογαριασμός της στο Instagram «παραβιάστηκε» και «χρησιμοποιήθηκε για να διαδώσει τρανταχτές παραπληροφορίες και φήμες» για εκείνη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: