Χανιά: Παραδόθηκε στις Αρχές ο οπλισμένος άνδρας που είχε εισβάλει στον ΟΚΑΝΑ

Στις Αρχές παραδόθηκε τελικά ο οπλισμένος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά. Ο περιπτεράς, πατέρας πέντε παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς έχει τραυματιστεί.

Νωρίς το πρωί, γύρω στις 8, ο Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος, όντας οπλισμένος, ταμπουρώθηκε στο κτίριο, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις 3 το μεσημέρι.

Πρώτοι στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, ενώ ακολούθησαν και πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛΑΣ, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος δεσμεύτηκε να ανακληθεί η απόφαση κατεδάφισης για το καλοκαίρι. Ο 45χρονος ωστόσο ήθελε να ανακληθεί οριστικά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτερο.

Έξω από το κτίριο βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: