Προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες για τις 2.260 θέσεις εργασίας σε υπουργεία

Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων και αποκλειομένων για το νέο «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 2.260 άτομα σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος  και Ενέργειας και του υπουργείου Μετανάστευσης  και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης- ΥΠΥΤ)» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/prowthisi-tis-apaskholisis-meso-proghrammaton-koinofelous-kharaktira-se-2260-atoma-se-ypiresies-toy-ypoyrghioy-perivallontos-kai-energheias-toy-ypoyrghioy-metanastefsis-kai-asyloy-ypiresies-ypodokhis-kai-tautopiisis-ypyt.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τη ΔΥΠΑ.

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους που θα εργαστούν για οκτώ μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Διαβάστε ΕΔΩ το δελτίο Τύπου — Τι ισχύει. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) της ΔΥΠΑ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή από τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους για τον λόγο που αποκλείστηκαν από τον οριστικό πίνακα αποκλειομένων.

Οι επιτυχόντες δεν θα προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), καθώς η διαδικασία ενημέρωσης και υπόδειξής τους στους επιβλέποντες φορείς και υπηρεσίες τοποθέτησης θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς και υπηρεσίες τοποθέτησης και για κάθε άλλη πληροφορία οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 17.153.008 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 14.261.008 ευρώ και από πόρους της ΔΥΠΑ με 2.892.500 ευρώ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: