Βενιζέλος για Eldorado: Κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν αξιόπιστο συνομιλητή

«Για να φθάσουμε σε μία αναστολή επένδυσης, η οποία έχει αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων, και σε προβολή αξιώσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, σημαίνει ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία είναι πρωτοφανή», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την αποχώρηση της Eldorado Gold, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν αξιόπιστο συνομιλητή, δεν υπάρχει μία χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια δικαίου. Αυτό τι μήνυμα είναι; Αν ήσασταν ξένος επενδυτής, εάν ήσασταν ξένη τράπεζα, αν ήσασταν οίκος αξιολόγησης, τι θα λέγατε στον μελλοντικό άμεσο επενδυτή στην Ελλάδα; Όχι αυτόν που μπορεί να αγοράσει καμιά μετοχή ή κανένα ομόλογο, αλλά σε αυτόν που έρχεται να κάνει μία σοβαρή δουλειά και να δεσμεύσει λεφτά με αργή απόδοση στην Ελλάδα, τι θα του λέγατε;», υπογράμμισε ακόμα.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται περί καταστροφής του περιβάλλοντος, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ποιος μιλά για καταστροφή περιβάλλοντος; Εδώ μιλάμε για αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς διαμορφωμένους και για 18 αποφάσεις, λέει η εταιρία, του Συμβουλίου Επικρατείας. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που έχει προστατεύσει το περιβάλλον περισσότερο από το Συμβούλιο Επικρατείας; Εδώ έχουν γίνει 20 δίκες στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ολομέλεια για την επένδυση αυτή. Ο πιο αυστηρός κριτής, ο πιο σοβαρός θεματοφύλακας του περιβάλλοντος τα έχει ελέγξει αυτά. Η Χαλκιδική, που είναι ένα διαμάντι, ένα στολίδι, είχε παραδοσιακά μεταλλευτικές δραστηριότητες, δηλαδή, δεν μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δραστηριότητες μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό;».

Μιλώντας για τον επερχόμενο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δεν συμμετέχει καθώς δεν τον ενδιαφέρει ο «κομματικός πατριωτισμός», αλλά ο «εθνικός πατριωτισμός».

Παράλληλα, κάλεσε τους δέκα υποψηφίους να μιλήσουν επί της ουσίας για το σχήμα που προτείνουν και σημειώνει ότι περιμένει τη συζήτηση επί της ουσίας. «Δεν μπορείς με υπαινιγμούς και γενικολογίες και αοριστολογίες και στερεότυπα να δώσεις απάντηση στις μεγάλες αγωνίες, μεταφέροντας την αγωνία του κόσμου. Πρέπει να μιλήσουμε με άλλον τρόπο. Αυτή είναι η βλάβη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Μας έβαλε να μιλάμε ξανά με τον παραδοσιακό τρόπο της μεταπολίτευσης, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, δηλαδή με συνθήματα, με απλουστεύσεις, με ψέματα, με γενικότητες», τόνισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: