Νέα Ζηλανδία: Αθώα δηλώνει η γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες

Αθώα δήλωσε σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας η 42χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα δυο παιδιά της και έκρυψε τα πτώματά τους σε βαλίτσες που πωλήθηκαν στη συνέχεια σε δημοπρασία, μετά την έκδοσή της από τη Νότια Κορέα.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε σήμερα η ίδια στην σύντομη ακροαματική συνεδρίαση που διεξήχθη ενώπιον δικαστηρίου του Ώκλαντ, αλλά δήλωσε αθώα μέσω του δικηγόρου της Κρίστοφερ Ουίλκινσον-Σμιθ, ο οποίος κατέθεσε εξ ονόματός της δύο δηλώσεις αθωότητας.

Την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στο Ώκλαντ, την επομένη της έκδοσής της από την Σεούλ πριν από δύο εβδομάδες, ο συνήγορός της επιβεβαίωσε ότι η κατηγορούμενη είναι η μητέρα των δύο θανόντων παιδιών.

Η γυναίκα αυτή συνελήφθη από την αστυνομία της Νότιας Κορέας στην πόλη Ούλσαν τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα μετά την εύρεση των λειψάνων των παιδιών της μέσα σε δύο βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία.

Μια ανυποψίαστη οικογένεια είχε αγοράσει τις βαλίτσες ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα σε διαδικτυακή δημοπρασία για εγκαταλελειμένα πράγματα σε αποθήκη στο νότιο Ώκλαντ.

Κατά την σύλληψή της στην Νότια Κορέα, η γυναίκα είπε αρκετές φορές μέσα από το περιπολικό της αστυνομίας στο οποίο βρισκόταν απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: «Δεν έκανα τίποτα».

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας πιστεύει ότι τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ πέντε και δέκα χρονών όταν πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: