Τσακαλώτος: Κανείς δεν μου τράβηξε το αυτί στις Βρυξέλλες

«Κανείς δεν μου τράβηξε το αυτί στις Βρυξέλλες. Τα αυτιά μου είναι όπως ήταν και όπως τα έχετε αγαπήσει», ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεδρίαση για τα εργασιακά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με τη δήλωσή του αυτή διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δυσκολίες στη συνάντησή του με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως υπάρχουν ζητήματα με τα οποία διαφωνούν οι δανειστές με τις κινήσεις της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, δεν έγινε καμία συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προαπαιτούμενα και τον αριθμό τους και δεν έγινε αναφορά και στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Βέβαια, σημείωσε πως «το έχουμε δείξει στους Θεσμούς» και παραδέχτηκε πως υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις, αλλά «θα το δούμε».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν έγινε προς χάριν εντυπωσιασμού ή λόγω ΔΕΘ αλλά «βρίσκεται ακριβώς στον πυρήνα του πώς φανταζόμαστε την επόμενη μέρα της εξόδου από την κρίση». «Στόχος μας δεν είναι η επιστροφή στο μοντέλο πριν από το 2009. Κοιτάμε το καινούριο χωρίς να γυρίζουμε στο παλιό», τόνισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: