Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη για διοργάνωση αθλητικού τουρισμού από το Ηράκλειο Κρήτης

«Διοργανώσαμε ένα εκπαιδευτικό δρώμενο, με σκοπό τη γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του», το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για την διοργάνωση στο Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης.

«Η καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς ενασχόλησης με τις δραστηριότητες αναψυχής του χειμερινού βουνού είναι υπεραπαραίτητη και συνδέεται ζωτικά και με την ανάπτυξη αυτού του είδους του αθλητικού τουρισμού. Μπράβο σε όλους που εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση» επισημαίνεται ακόμη στην ανάρτηση του υφυπουργού στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

Οι Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό δεν είναι μόνο τόπος αγωνιστικής δραστηριότητας αθλημάτων άμμου, αλλά και τόπος συνάντησης και φιλοξενίας εκδηλώσεων με γενικότερο κοινωνικό πρόσημο.
— Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και την ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο» διοργανώσαμε ένα εκπαιδευτικό δρώμενο, με σκοπό τη γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του.

— Συντόνισε ειδικός καλεσμένος μας από τη γαλλική εταιρία ARVA, η οποία επινόησε και κατασκεύασε πομποδέκτες ανεύρεσης θυμάτων χιονοστιβάδας.
Μάλιστα, για πρώτη φορά στη χώρα μας διεξήχθη τέτοια δράση στην άμμο, που προσομοιάζει άψογα τις συνθήκες ανεύρεσης στο χιονισμένο πεδίο.

-Η καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς ενασχόλησης με τις δραστηριότητες αναψυχής του χειμερινού βουνού είναι υπεραπαραίτητη και συνδέεται ζωτικά και με την ανάπτυξη αυτού του είδους του αθλητικού τουρισμού.
— Μπράβο σε όλους που εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: