Καραμανλής: Στο εργοτάξιο της Κατεχάκη και πάλι ο μετροπόντικας για τη διάνοιξη της Γραμμής 4

Στο εργοτάξιο της Κατεχάκη βρίσκεται και πάλι, 28 χρόνια μετά, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «η Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας».

«Είκοσι οκτώ χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί και πάλι το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 Άλσος Βεΐκου-Γουδή» έγραψε ο κ. Καραμανλής σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πλέον, ξεκινά η συναρμολόγηση του νέου μετροπόντικα, ενώ το υπόγειο ταξίδι στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου χρόνου.

«Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί, αντίστοιχα, στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα “συναντηθούν” στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων» συμπλήρωσε.

«Προχωράμε λοιπόν με αποφασιστικότητα και προσήλωση, για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για την Αθήνα», κατέληξε.

28 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί…

Posted by Kostas Karamanlis on Tuesday, November 15, 2022

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: