Βραζιλία: Ο βασιλιάς της Ισπανίας και άλλοι 11 αρχηγοί κρατών θα παραστούν στην ορκωμοσία του Λούλα

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και άλλοι 11 αρχηγοί κρατών – συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής – επιβεβαίωσαν πως θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα την Πρωτοχρονιά.

«Έχουμε λάβει επιβεβαίωση από τους προέδρους της Γερμανίας, της Ανγκόλας, της Αργεντινής, της Βολιβίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκα, της Γουϊνέας-Μπισάου, της Πορτογαλίας, του Ανατολικού Τιμόρ και από τον βασιλιά της Ισπανίας», δήλωσε ο συντονιστής της τελετής Φελίπε Ιγκρέζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου έστειλε προσκλήσεις σε όλες τις χώρες με τις οποίες η Βραζιλία έχει διπλωματικές σχέσεις.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο – τον οποίο ο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει «δικτάτορα» – δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση. Ωστόσο, ο Φελίπε Ιγκρέζα είπε ότι το επιτελείο του Λούλα εξετάζει το ενδεχόμενο «να στείλει πρόσκληση στον Μαδούρο ως εκπρόσωπο της Βενεζουέλας»

Στην ορκωμοσία του Λούλα, ο οποίος εξελέγη για τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας, αφού κυβέρνησε από το 2003 έως το 2010, αναμένονται επίσης αρκετοί πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα παρακολουθήσουν την τελετή στη Μπραζίλια, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της κεντροαριστεράς στην εξουσία ύστερα από την παύση της Ντίλμα Ρούσεφ το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: