Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Το Honda FCV Concept, που παρουσιάστηκε στο Τόκιο το Νοέμβριο του 2014, παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το φουτουριστικό FCV Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες.

Η επόμενη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου της Honda θα διαδεχτεί τα δύο προηγούμενα οχήματα του είδους, FCX και FCX Clarity, και θα είναι σημαντικά βελτιωμένη ως προς τις επιδόσεις και το κόστος. Η νέα συστοιχία κυψελών καυσίμου που τοποθετείται στο FCV Concept είναι κατά 33% μικρότερη από την προκάτοχό της, αλλά αποδίδει ισχύ πάνω από 100 kW με πυκνότητα ισχύος 3,1 kW/L. Αυτό βελτιώνει τις συνολικές επιδόσεις κατά περίπου 60%.

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Το τρίτο όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής της Honda θα γίνει το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου με ολόκληρο το σύστημα κίνησης – μαζί και με τη μικρότερη συστοιχία κυψελών καυσίμου – τοποθετημένο κάτω από το καπό ενός συμβατικού αμαξώματος sedan. Αυτή η διάταξη επιτρέπει σε σχεδιαστές και μηχανικούς να δημιουργήσουν μία καμπίνα κανονικών διαστάσεων που χωράει άνετα πέντε ενήλικες.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εξέλιξη μιας πλατφόρμας αποκλειστικής για μοντέλα κυψελών καυσίμου από την οποία θα προκύψουν περισσότεροι τύποι αμαξωμάτων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη αποδοχή και υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας μηδενικών ρύπων, από όλο και μεγαλύτερη μερίδα οδηγών.

Το FCV Concept εφοδιάζεται με ένα ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης 70 MPa που παρέχει αυτονομία πάνω από 700 km . Η αναπλήρωση του ρεζερβουάρ διαρκεί τρία λεπτά , κάνοντας τον ανεφοδιασμό γρήγορο και εύκολο όπως στα σημερινά βενζινοκίνητα οχήματα.

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

Όσον αφορά το μέλλον της υδρογονοκίνησης, να σημειώσουμε ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Honda και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές οχημάτων, πάροχοι καυσίμου υδρογόνου και εταιρίες συμβούλων σε θέματα ενέργειας από όλο τον πλανήτη υπέγραψαν μία συμφωνία ύψους 38,4 εκατ. ευρώ με το European Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking . Το project συντονίζει ο δήμαρχος του Γραφείου του Λονδίνου, και στόχος είναι η ανάπτυξη και η δοκιμή της τεχνολογίας και της υποδομής που θα βοηθήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνουν μία βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση για ευρωπαίους οδηγούς στο μέλλον.

Το project, γνωστό σαν HyFIVE , είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Η Honda είναι μία από τις πέντε κατασκευάστριες εταιρίες που έχουν συμφωνήσει να παρουσιάσουν συνολικά 110 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και να εξελίξουν νέα δίκτυα σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Σταθμοί ανεφοδιασμού σε βιώσιμα δίκτυα θα εξελιχθούν σε τρείς διαφορετικές ομάδες με την λειτουργία 6 νέων σταθμών που θα συνδέονται με τους 12 υπάρχοντες των δικτύων Air Products, Linde, OMV, ITM Power και Copenhagen Hydrogen Network.

Το φουτουριστικό Honda FCV Concept (pics)

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: