HONDA CL500: Μία μοτοσυκλέτα με άφθονα ρετρό στοιχεία.

Η Honda, κατά παράδοση, επινοεί μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες που είναι κατάλληλες για τους αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζοντας τη χρηστικότητα και την απόδοση του κινητήρα με την προσιτή τιμή και τη δυνατότητα εξατομίκευσης, δημιουργεί μοτοσυκλέτες που, με την πάροδο του χρόνου, αποκτούν υψηλή συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες τους.

Tα αυθεντικά CLs των δεκαετιών 60s και 70s ήταν τέτοιες μοτοσυκλέτες που αποδείκνυαν ότι μία ελαφριά μοτοσυκλέτα με off-road δυναμική ήταν άκρως διασκεδαστική στην πόλη. Το ξεχωριστό στυλ με τις ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις έχει γίνει πλέον ένα εμβληματικό ορόσημο για πολλούς αναβάτες του 21ου αιώνα.

Μετά από πέντε δεκαετίες, το 2018, η CMX500 Rebel, κατάλληλη για κατόχους διπλώματος A2, έφτασε στη γκάμα της Honda. Με την ‘old school’ φιλοσοφία να συναντά τη νέα τάση του ‘custom cool’, η αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό εκτοξεύθηκε στα ύψη – και με απαράμιλλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Σαν πακέτο – κινητήρας, πλαίσιο και στυλ – αποδείχτηκε ακαταμάχητο για τους νεαρούς αναβάτες με αποτέλεσμα να καταφέρει αθόρυβα να εξελιχθεί στην custom μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.


23YM CL500

Πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Για το 23YM, η Honda παρουσιάζει και πάλι μία μοτοσυκλέτα που φέρει περήφανα το έμβλημα CL και απευθύνεται σε αναβάτες που θέλουν να διαφέρουν. Η CL500 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνταγή της πρώτης CL72. Έχει την κατάλληλη εμφάνιση, τον ιδανικό κινητήρα και την αντοχή που ταιριάζει στη ζούγκλα της πόλης. Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες εξατομίκευσης, το μόνο απαραίτητο είναι η φαντασία του ιδιοκτήτη. Με αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν υπάρχει όριο.

Mr. Hiroshi Furuse, Large Project Leader (LPL), CL500 Honda R&D Ιαπωνίας:

«Αναπτύξαμε τη CL500 ως μία μοτοσυκλέτα που πραγματικά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να ξεχωρίζουν από το πλήθος, αποτελώντας συγχρόνως μία μορφή έκφρασης και μοναδικότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή, χαλαρή, απολαυστική οδήγηση – χωρίς δεύτερη σκέψη – από μία νέα  γενιά αναβατών και είναι σχεδιασμένη για να γίνει ένα ευχάριστο και αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής τους. Σε στάνταρ μορφή, το offroad street style έχει μία οπτική γοητεία που τη διαφοροποιεί από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της οικογένειας Honda, και μπορεί πραγματικά να εμπνεύσει τους ιδιοκτήτες να την οδηγήσουν πιο μακριά, προς όποια κατεύθυνση αυτοί επιθυμούν.»

Επισκόπηση μοντέλου

Ευθύς εξ αρχής, το μότο για την εξέλιξη της CL500 ήταν Express Yourself. Απευθυνόμενη σε ένα νεανικό κοινό που εστιάζει στο στυλ, είναι μία μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη της, ικανή να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων, ενός μεγάλου ταξιδιού το Σαββατοκύριακο, ακόμα και σε ‘χαλαρές’ off-road περιηγήσεις – και μάλιστα μαγνητίζοντας το βλέμμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Και φυσικά, καθώς απευθύνεται σε νεαρούς αναβάτες, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εξατομίκευσης, χάρη στη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ Honda που μπορούν να αναδείξουν την προσωπικότητα, την πρακτικότητα και το στυλ της.

Ο κινητήρας της είναι ο γνώριμος, ζωηρός και δημοφιλής, παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας των 471κ.εκ.της Honda, ο οποίος είναι κατάλληλος για κατόχους διπλώματος A2 και αποδίδει ισχύ 46.6 PS (34.3kW) και πλούσια ροπή 43.4Nm. Οι ρυθμίσεις της ECU είναι προσαρμοσμένες στο χαρακτήρα και τη χρήση της CL, και η κοντή τελική σχέση μετάδοσης προσφέρει άμεση επιτάχυνση στην πόλη, τόσο κατά την εκκίνηση, όσο και κατά την εν κινήσει επιτάχυνση. Το εξατάχυτο κιβώτιο διαχειρίζεται ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper).

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ αποτελεί μια στιλιστική δήλωση και παράλληλα, τη βάση για εύκολο χειρισμό κατά την οδήγηση. Η ανάρτηση με τη μεγάλη διαδρομή περιλαμβάνει τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ, ενώ οι τροχοί – 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω – συνδυάζονται με block-pattern ελαστικά. Τα φρένα, μπροστά και πίσω, φέρουν σύστημα ABS ειδικά διαμορφωμένο για εξαιρετική απόδοση σε ποικίλες επιφάνειες, ακόμα και σε ‘χαλαρές’ off-road συνθήκες.

Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ο πίνακας οργάνων έχει οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο, και η τεχνολογία Emergency Stop Signal (ESS) ενεργοποιεί τα πίσω φλας ως προειδοποίηση για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, σε ένα απότομο, δυνατό φρενάρισμα.

Η 23YM CL500 θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

Candy Energy Orange

Mat Laurel Green Metallic

Candy Caribbean Blue Sea

Mat Gunpowder Black Metallic

Κύρια Χαρακτηριστικά

 

1 Στυλ & εξοπλισμός

  • Απλό και ανόθευτο στιλ, όπως της πρώτης CL
  • Με ύψος σέλας στα 790mm, ο αναβάτης έχει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος και χώρο για τα πόδια
  • Πίνακας οργάνων με οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο (Negative display) και διάταξη συγκράτησης κράνους κάτω από τη σέλα
  • Φωτισμός Full LED και τεχνολογία Emergency Stop Signal (ESS) για τα πίσω φλας

 

Simple, Raw & Tough ήταν οι τρεις λέξεις που έδωσαν τον τόνο και την κατεύθυνση στην ομάδα σχεδίασης της CL500. Το street scrambler στυλ είναι όπως ακριβώς πρέπει, σε όλα τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας, παρέχοντας το πρόσθετο πλεονέκτημα της εργονομίας που καθιστά την CL πολύ εύκολη στην οδήγηση σε μία μεγάλη ποικιλία συνθηκών.

 

Ο συνδυασμός του λείου, στρογγυλού ρεζερβουάρ καυσίμου και του ψηλά τοποθετημένου τελικού της εξάτμισης – με προστατευτικό θερμότητας από ανοξείδωτο ατσάλι – παραπέμπει νοσταλγικά στο παρελθόν. Όλες οι, λεπτομερώς επιμελημένες, ρετρό λεπτομέρειες – τα προστατευτικά του ρεζερβουάρ και τα ελαστικά καλύμματα του πιρουνιού, η βαμμένη, λεία εξωτερική επιφάνεια της σέλας με ανάγλυφο το λογότυπο της Honda, το ψηλό τιμόνι – συνδυάζονται για τη δημιουργία μιας εμφάνισης αναμφίβολα γοητευτικής. Οι χρωματικές επιλογές, όλες σε όμορφη αντίθεση με μαύρο κινητήρα και πλαίσιο, προσδίδουν μια χαρακτηριστική γοητεία στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Το ύψος της σέλας στα 790mm – σε συνδυασμό με το λεπτό μεσαίο τμήμα της – προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος και άφθονο χώρο για τα πόδια. Επίσης, είναι σχεδιασμένη με πλαϊνά τμήματα που καλύπτουν τις σωληνώσεις του πλαισίου για να σηκώνεται όρθιος ο αναβάτης αλλά και για τη δημιουργία ενός χαμηλού πίσω τμήματος για εύκολη πρόσβαση του συνεπιβάτη. Επίσης, αποσπάται εύκολα με το κλειδί του κεντρικού διακόπτη και κρύβει μία διάταξη συγκράτησης για κράνος.

Το ψηλό τιμόνι, εκτός από ωραία εμφάνιση, έχει και τη σωστή κλίση, ώστε να παρέχει καλύτερο έλεγχο – με τον αναβάτη όρθιο ή καθιστό. Διαθέτει γκριπ που παραπέμπουν σε off-road μοντέλα και εσωτερικά αντίβαρα για μείωση της κόπωσης. Τα προστατευτικά του ρεζερβουάρ παρέχουν ένα ακόμα σημείο επαφής για τα πόδια όταν ο αναβάτης είναι όρθιος. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα και διαθέτουν φαρδιά λαστιχένια ένθετα για περισσότερη άνεση.

Χαμηλά τοποθετημένος, ο προβολέας διαμέτρου 175mm έχει κλασική μορφή αλλά φιλοξενεί  τέσσερις λαμπτήρες LED με εσωτερικούς φακούς μεγάλου πάχους, για μία ξεχωριστή οπτική υπογραφή του εμπρός τμήματος της μοτοσυκλέτας. Τα μικρά, στρογγυλά φλας LED, 55mm υιοθετούν κλασική εμφάνιση και τοποθετούνται εκατέρωθεν ενός λεπτού, οβάλ πίσω φωτιστικού σώματος LED.

Ο πίνακας οργάνων με κυκλικό σχήμα και διάμετρο 100mm φιλοξενεί μία οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο (negative). Η απλή και λιτή απεικόνιση πληροφοριών περιλαμβάνει ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, κατανάλωση καυσίμου και ξεχωριστά βέλη φλας.

Το δυνατό, απότομο φρενάρισμα ενεργοποιεί το σύστημα Emergency Stop Signal (ESS) που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και αναβοσβήνει έντονα τα πίσω φλας, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου που ακολουθούν. Το σύστημα απενεργοποιείται επίσης αυτόματα (auto-cancelling).

Με κατανάλωση καυσίμου 27,7km/L, το ρεζερβουάρ των 12L προσφέρει δυνητική αυτονομία πάνω από 300km.

 

2 Πλαίσιο

  • Σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’
  • Τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm, διπλά πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης
  • Διπίστονη δαγκάνα εμπρός φρένου επενεργεί σε πλευστό δίσκο 310mm
  • ABS ρυθμισμένο για ‘χαλαρές’ offroad συνθήκες
  • Συνδυασμός τροχών 19” μπροστά/17” πίσω

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ προσφέρει στη CL500 ικανότητα χειρισμού, ποιότητα κύλισης αλλά και τη βάση για το μοναδικό της στυλ. Είναι όμορφα απλό, με ανθεκτικές σωληνώσεις και πίσω υποπλαίσιο ημικυκλικού σχήματος. Η Honda εφάρμοσε την τεχνολογία Computer Aided Engineering (CAE) για βελτιστοποίηση της ισορροπίας μεταξύ βάρους και ακαμψίας.

Μία scrambler μοτοσυκλέτα πρέπει να τα αντιμετωπίζει όλα – από τραχείς αστικούς δρόμους μέχρι ανώμαλους χωματόδρομους και ο στόχος για το πλαίσιο ήταν να προσφέρει στη μοτοσυκλέτα μια ελαφριά και με άμεση απόκριση αίσθηση σε επίπεδο χειρισμού, σε συνδυασμό με μια ανάρτηση που να μπορεί να απορροφά αποτελεσματικά τους κραδασμούς.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 155mm, η γωνία κάστερ 27° με ίχνος τροχού 108mm και το μεταξόνιο στα 1.485mm. Το βάρος, πλήρες υγρών, είναι 192kg.

Μπροστά, το τηλεσκοπικό πιρούνι των 41mm έχει διαδρομή 150mm και φορά κλασικά μαύρα ελαστικά προστατευτικά. Αυτά, πέρα από το ρετρό στυλ που χαρίζουν, προστατεύουν επίσης τα καλάμια και τις τσιμούχες από τη σκόνη και τις ζημιές. Οι πάνω και κάτω τιμονόπλακες είναι ειδικές για την CL και αυξάνουν την ακρίβεια διεύθυνσης βελτιώνοντας παράλληλα την αίσθηση. Πίσω, ένα κομψά απλό ψαλίδι με σωλήνωση 45mm στρογγυλής διατομής εξασφαλίζει ένα μυώδες στυλ. Τα διπλά πίσω αμορτισέρ με μεγάλη διαδρομή 145mm προσφέρουν ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου 5 σταδίων (3 πάνω από το στάνταρ, 1 κάτω). Η απόσβεση της ανάρτηση εμπρός και πίσω είναι ρυθμισμένη για να προσφέρει άνετη οδήγηση ανεξάρτητα από την επιφάνεια του δρόμου.

Η διπίστονη εμπρός δαγκάνα επενεργεί σε πλευστό δίσκο 310mm μέσω τακακιών από  συσσωματωμένο μέταλλο. Η υδραυλική πίεση μεταξύ της εμπρός και της πίσω μονοπίστονης δαγκάνας/δίσκου 240mm είναι λεπτομερώς μελετημένη για να προσφέρει υψηλά επίπεδα ελέγχου πέδησης σε ένα μεγάλο εύρος επιφανειών. Το ABS είναι επίσης βελτιστοποιημένο για χρήση σε χωματόδρομους και στην άσφαλτο.

Οι τροχοί χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό ζαντών 19” μπροστά και 17” πίσω για αξιόπιστη πρόσφυση και ελαφρύ χειρισμό σε διαφορετικούς τύπους εδαφών. Τα ελαστικά είναι Dunlop Mixtours με βαθιές αυλακώσεις, με διάσταση 110/80 R19 μπροστά και 150/70 R17 πίσω.

 

3 Κινητήρας

  • Υγρόψυκτος, παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 471 κ.εκ., κατάλληλος για κατόχους διπλώματος A2
  • Μοναδικές ρυθμίσεις PGMFI και κοντύτερη τελική μετάδοση
  • Μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) για υποδειγματικό έλεγχο του πίσω τροχού
  • Εμβληματικό, ψηλά τοποθετημένο τελικό εξάτμισης με δύο εξόδους

Ο 8-βάλβιδος, υγρόψυκτος, παράλληλος δικύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 471 κ.εκ. της CL500 είναι ομαλός στη λειτουργία, εύκολος στη χρήση και απολαυστικός. Ο άκρως δημοφιλής και ανθεκτικός κινητήρας έχει γίνει διάσημος στη σειρά CB(R)500 της Honda και στη CMX500 Rebel. Για την CL500, φέρει ανανεωμένη χαρτογράφηση της μονάδας ελέγχου του συστήματος ψεκασμού καυσίμου PGM-FI, και νέα ρύθμιση των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής, που προσφέρουν συναρπαστική ροπή, με μέγιστη τιμή 43.4Nm στις 6.250σαλ. και μέγιστη ισχύ 46.6 PS (34.3kW) στις 8.500 σαλ. Για πιο ζωηρή εν κινήσει επιτάχυνση, το πίσω γρανάζι χρησιμοποιεί 41 δόντια αντί για 40 που είχε στη Rebel.

Ο κινητήρας της CL500 πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μικρού μεγέθους και ευέλικτης απόδοσης, πρόθυμος να αποδίδει ροπή στις μεσαίες στροφές και ισχύ στις υψηλές, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο αγαπημένους κινητήρες της Honda. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 67 mm x 66,8 mm με σχέση συμπίεσης 10,7:1. Στο εσωτερικό της κυλινδροκεφαλής υιοθετούνται κοκοράκια με ρουλεμάν που χρησιμοποιούν ροδέλες για τη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων και ελατήρια επαναφοράς με χαμηλή προ-φόρτιση και περιορισμένες τριβές.

Η αθόρυβη καδένα του εκκεντροφόρου (SV Chain)  διαθέτει πείρους με επίστρωση βαναδίου για μειωμένες τριβές και καλύτερη προστασία από τη σκόνη. Οι εσωτερικές τριβές έχουν περιοριστεί με την προσθήκη ραβδώσεων στη φούστα του εμβόλου (μία μέθοδος φινιρίσματος που αυξάνει την επιφάνεια επαφής, αυξάνοντας τα διάκενα στα οποία ρέει το λάδι για καλύτερη λίπανση).

Τα κομβία του στροφαλοφόρου είναι σε μεταξύ τους γωνία 180° και ο αντικραδασμικός άξονας βρίσκεται πίσω από τους κυλίνδρους, κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Η πρωτεύουσα μετάδοση και ο αντικραδασμικός άξονας διαθέτουν ψαλιδωτά γρανάζια για περιορισμό του θορύβου. Τα αντίβαρα του στροφάλου έχουν σχεδιαστεί για πιο ομαλή λειτουργία και το χαμηλό του βάρος συνεισφέρει στην ευστροφία του κινητήρα με περιορισμένη αδράνεια. Η διάμετρος των βαλβίδων εισαγωγής είναι 26,0 mm και των βαλβίδων εξαγωγής 21,5 mm.

Ο στροφαλοθάλαμος χρησιμοποιεί χιτώνια με λεπτά τοιχώματα, που παράγονται μέσω διαδικασίας φυγοκεντρικής χύτευσης. Ο εσωτερικός σχεδιασμός τους περιορίζει τις υδραυλικές απώλειες που μπορεί να προκαλούνται από τη διαφορά φάσης ανάφλεξης 180ο. Το κάρτερ λαδιού έχει χωρητικότητα 3,2 L.

Το εύχρηστο, εξατάχυτο κιβώτιο έχει σχεδιαστεί για άνετες αλλαγές, ειδικά μέσα στην πόλη. Ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) καθιστά ελαφρύτερη την αίσθηση της μανέτας του συμπλέκτη, μειώνοντας την κόπωση του αναβάτη και εξομαλύνει τις επιπτώσεις μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα.

Όπως επιτάσσει το εμβληματικό στυλ CL, το τελικό της εξάτμισης με δύο απολήξεις είναι ψηλά τοποθετημένο και τροφοδοτείται από μία εξαγωγή 2 σε 1. Η χροιά του είναι ρυθμισμένη ώστε να εκπέμπει βαρύτερο ήχο χαμηλής συχνότητας σε σύγκριση με τη Rebel, αλλά παρόμοια παλμική αίσθηση

 

Αξεσουάρ

Μία πλήρης γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για την CL500, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να την εξατομικεύσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Το πίσω υποπλαίσιο είναι σχεδιασμένο για εύκολη τοποθέτηση διακοσμητικών αξεσουάρ και μαλακών πίσω βαλιτσών. Σε μία πίσω σχάρα εδράζεται επίσης ένα top box 38L. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή μιας ψηλότερης κατά 30mm σέλας– σε καφέ φινίρισμα με μαύρη διπλή ραφή– για ψηλότερους αναβάτες.

Αισθητικές προσθήκες προσδίδουν κλασικό off-road στυλ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πλαϊνές βάσεις πινακίδας κυκλοφορίας από ελαφρύ πολυπροπυλένιο, ζελατίνα, προστατευτικές χούφτες και ψηλό εμπρός φτερό. Πρακτικά αξεσουάρ περιλαμβάνουν θερμαινόμενα γκριπ, υποδοχή φόρτισης ACC και καλύμματα πίσω αμορτισέρ.

Για μεγαλύτερη ευκολία, διατίθενται τρία ειδικά σχεδιασμένα πακέτα:

 

ADVENTURE PACK

Προστατευτικές χούφτες, ψηλό εμπρός φτερό, κάλυμμα πίσω αμορτισέρ, και μαρσπιέ rally.

 

TRAVEL PACK

Μαλακή βαλίτσα, θερμαινόμενα γκριπ, υποδοχή φόρτισης ACC, ρυθμιζόμενη μανέτα φρένων και προστατευτικό αυτοκόλλητο ρεζερβουάρ.

 

STYLE PACK

Κάλυμμα προβολέα, διακοσμητική λωρίδα, διακοσμητικές λωρίδες τροχών, πίσω πλαϊνό κάλυμμα, λωρίδα πίσω πλαϊνού καλύμματος και ψηλή σέλα.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΤύποςΔικύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος, 4-βάλβιδος DOHC
Χωρητικότητα471cc
Διάμετρος x Διαδρομή (mm)67 x 66.8
Σχέση Συμπίεσης10.7:1
Μέγιστη Ισχύς46.6 PS (34.3kW) @ 8500rpm
Μέγιστη Ροπή43.4Nm @ 6250rpm
Εκπομπές Θορύβου (dB)TBC
Χωρητικότητα λιπαντικού3.2L
ΕκκίνησηΗλεκτρική
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Ψεκασμός καυσίμουPGM-FI ηλεκτρονικός
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ12L
Εκπομπές CO2 WMTC84 g/km
Κατανάλωση καυσίμου27.7 km/l
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας12V 7Ah
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτηΥγρός πολύδισκος, μονόδρομος ολίσθησης/υποβοήθησης (Assisted Slipper Clutch)
Τύπος κιβωτίου6-τάχυτο χειροκίνητο
Τελική μετάδοσηΑλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος πλαισίουΑτσάλινο, τύπου ‘διαμάντι’
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)2175mm x 831mm x 1135mm
Μεταξόνιο1485mm
Γωνία Κάστερ27°
Ίχνος τροχού108mm
Ύψος Σέλας790mm
Απόσταση από έδαφος155mm
Βάρος (πλήρες υγρών)192kg
Ακτίνα στροφής2.6 m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕμπρόςΤηλεσκοπικό πιρούνι 41mm, διαδρομή 150mm
ΠίσωΔιπλό αμορτισέρ με ψαλίδι 45mm στρογγυλής διατομής, ρύθμιση προ-φόρτισης 5 σταδίων
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες ΕμπρόςΧυτό Αλουμίνιο
Ζάντες ΠίσωΧυτό Αλουμίνιο
Ελαστικά Εμπρός110/80R19M/C 59H
Ελαστικά Πίσω150/70R17M/C 69H
Φρένα
ABS2-κάναλο
Φρένα ΕμπρόςΜονός πλευστός δίσκος 310mm, διπίστονη δαγκάνα
Φρένα ΠίσωΜονός δίσκος 240mm, μονοπίστονη δαγκάνα
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΌργαναΌργανα LCD με ταχύμετρο, διπλός χιλιομετρητής ταξιδιού, δείκτης στάθμης καυσίμου και μετρητής κατανάλωσης, ρολόι, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, upshift indicator (ένδειξη αλλαγής σχέσης)
ΠροβολέαςLED
Πίσω φωςLED
Πρίζα 12VΠροαιρετική
Σύστημα προστασίαςHISS
Πρόσθετα χαρακτηριστικάESS
  

Λάβετε υπόψη ότι όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου που παρέχονται είναι αποτελέσματα που λαμβάνονται από τη Honda κάτω από τυποποιημένες συνθήκες δοκιμών που ορίζονται από το WMTC. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε κυλιόμενο διάδρομο χρησιμοποιώντας μια τυπική έκδοση του οχήματος με μόνο έναν αναβάτη και χωρίς πρόσθετο προαιρετικό εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τον τρόπο συντήρησης του οχήματός σας, τις καιρικές συνθήκες, τις συνθήκες του δρόμου, την πίεση των ελαστικών, την εγκατάσταση αξεσουάρ, το φορτίο, το βάρος του αναβάτη και του συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

HONDA CL500: Μία μοτοσυκλέτα με άφθονα ρετρό στοιχεία. gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: