Γερμανία: Αυξάνονται οι Ιρανοί που ζητούν άσυλο

Ο αριθμός των Ιρανών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε θεαματικά αφότου άρχισε το κύμα διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία που καταπνίγεται στο αίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel.

Το κείμενο, που επικαλείται δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF), αναφέρει ότι 613 άνθρωποι από το Ιράν ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, 892 τον Οκτώβριο και 1.039 τον Νοέμβριο.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο αριθμός αυτός βρισκόταν στους 381.

Το 2021, η BAMF καταμέτρησε 2.693 αιτήσεις ασύλου από υπηκόους Ιράν. Φέτος, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε, είχε φθάσει τις 5.447 περί τα τέλη του Νοεμβρίου.

Για τον Τζούλιαν Πάλκε, βουλευτή των Πρασίνων, κόμματος που συμμετέχει στο κυβερνητικό συνασπισμό, το Βερολίνο πρέπει να υποστηρίξει τους Ιρανούς που διατρέχουν κίνδυνο επειδή εξεγείρονται εναντίον του κληρικαλιστικού καθεστώτος.

Η Γερμανία πρέπει «να συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα, μέσω της γερμανικής πρεσβείας, να (τους) προσφέρει υποστήριξη καθώς και να βοηθά στην αναχώρηση από το Ιράν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», επιχειρηματολόγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: