Τι συμβαίνει με την Michelin;

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος , έμπειρος συνοδηγός και πρωταθλητής στους αγώνες ράλι σωστά επεσήμανε ότι κάτι συμβαίνει με τα ελαστικά της Michelin στο WRC .

Ας δούμε τι ακριβώς έγραψε στο περιοδικό Motori.gr με τίτλο:

Ράλι Πορτογαλίας : Τρομερή η φθορά των ελαστικών Michelin

“Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Προσέξτε πόσο έχει φθαρεί το ελαστικό. Δεν υπάρχει καθόλου πέλμα, έχουν σχεδόν εμφανιστεί τα «λινά».

Άρα καμία πρόσφυση του ελαστικού, και να πως μπορείς να χάσεις πολύτιμο χρόνο στις Ειδικές Διαδρομές εξ αιτίας των ελαστικών, καθώς δεν  μπορείς να οδηγήσεις έτσι όταν τα ελαστικά είναι σε αυτήν την κατάσταση.

Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, καθώς με τόσο φθαρμένα ελαστικά δεν γίνεται να το «οδηγήσεις», αλλά κινδυνεύεις και κάθε στιγμή να βγεις εκτός δρόμου καθώς στη μάχη με τα χρονόμετρα τα ελαστικά σε αυτήν την κατάσταση «προσφέρουν» μηδενικό κράτημα.

Φαίνεται ότι η Michelin, που αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή όλων των εργοστασιακών ομάδων στο WRC,  δεν εφάρμοσε όλες τις προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτει (είναι από τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής ελαστικών) για την εξέλιξη των ελαστικών ενόψει ράλι Πορτογαλίας, κάτι που αποδεικνύεται από τη φωτογραφία.

Και τα ελαστικά στους αγώνες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο κυνήγι της νίκης.

Στο κυνήγι της νίκης για τα αγωνιστικά ελαστικά, για την ασφαλή οδική συμπεριφορά τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε στα καθημερινά μας αυτοκίνητα”.

Τι συμβαίνει με την Michelin; gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: