Τι είπε ο Λευτέρης  Αυγενάκης  στον Over FM 104,9 και στον Γιάννη Σταυρόπουλο για την επιστροφή του Ράλι  Ακρόπολις στην Ελλάδα

H συνέντευξη που έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης  στον Γιάννη Σταυρόπουλο και στην εκπομπή OverDrive (*)  αφορούσε την επιστροφή  του Ράλι Ακρόπολις  στην Ελλάδα μετά από απουσία επτά ετών. Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ως αμοιβό για το 2021 και στο κανονικό πρόγραμμα για το 2022 /2023. Αυτό επετεύχθη χάρη στις κινήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και των συνεργατών του.

Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης ασχολείται τόσο ενεργά με την υπόθεση του Ράλι Ακρόπολις, αλλά και με το ελληνικό motorsport γενικά, και μάλιστα μετά από μια μεγάλη περίοδο όπου η FIA, η Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, μας «έβλεπαν» με μισό μάτι καθώς δεν είμαστε ως χώρα εντάξει με τις υποχρεώσεις μας.

Ο κ. Αυγενάκης με επιμονή και στόχο έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις, έστω και αμοιβό αρχικά στο WRC, με motto ότι η Ελλάδα και στο motorsport προνοεί πλέον και δημιουργεί γεγονότα, δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις.

Ο κ. Αυγενάκης –στη βασική φωτογραφία διακρίνεται με τον Σεμπάστιαν Λεμπ, 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, από τις δοκιμές της Hyundai στη χώρα μας το καλοκαίρι- τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

-Με επιμονή και στοχευμένες ενέργειες, καταφέραμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή έκβαση, δηλαδή, να ξαναβάλουμε το Ράλι  Ακρόπολις στα μεγάλα σαλόνια του παγκοσμίου motorsport.

–Συστήσαμε μια ευέλικτη ομάδα, που η σύνθεσή της είναι τέτοια ώστε να εμπλέξει όλους όσοι έχουν σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και βέβαια με τη συνεργασία όλων των θεσμικών οργάνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φυσικά και της ΟΜΑΕ, χωρίς καμία διάθεση να πνιγεί ή να καπελωθεί ο θεσμικός της ρόλος.

-Έχω βάσιμες ελπίδες  -τολμώ να πω και ενδείξεις- ότι ως πρώτο αναπληρωματικό μέλος θα κληθούμε να αναλάβουμε διοργάνωση για το 2021.

–Είμαι οπαδός και ο ίδιος του μηχανοκίνητου και πιστεύω στην τεράστια αναπτυξιακή δυνατότητα ενός εμβληματικού παγκόσμιου γεγονότος με τεράστια τουριστική προβολή για τη χώρα μας.

(*) Η εκπομπή OverDrive  μεταδίδεται κάθε Τρίτη 17:00-18:00 στη συχνότητα του Over FM 104,9.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Τι είπε ο Λευτέρης  Αυγενάκης  στον Over FM 104,9 και στον Γιάννη Σταυρόπουλο για την επιστροφή του Ράλι  Ακρόπολις στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: