Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση FRESKON

Σήμερα, Πέμπτη, 21 Απριλίου, στις 18.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Freskon, στο Περίπτερο 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Απριλίου, αποτελεί ένα διεθνές εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών και παρουσιάζει αυξημένα εκθεσιακά μεγέθη κατά 30%, σε σύγκριση με την περσινή πρώτη διοργάνωση. Στην FRESKON θα έρθουν 137 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και 210 εξειδικευμένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικά γκρουπ από γειτονικές χώρες. Η Freskon συγκεντρώνει εκθέτες, που προέρχονται από πάνω από 25 χώρες. Συνολικά, 246 εκθέτες συμμετέχουν, ενώ έχουν προγραμματιστεί περίπου 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, που προέρχονται από 31 χώρες. Επίσης, έρχεται αποστολή από το Ιράν, αποτελούμενη από εκπροσώπους επτά λιανεμπορικών αλυσίδων και διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι αναζητούν εμπορικές συνεργασίες και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Ακόμη, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία και Ελλάδα) θα είναι παρούσες και ήδη 15 σημαντικά λιανεμπορικά δίκτυα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην FreshCon Market, μία ειδική ενότητα, στο πλαίσιο της FRESKON, που έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ που ελέγχουν ένα σημαντικό δίκτυο διανομής με τους επαγγελματίες του αγροτικού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται εξάλλου το πρώτο συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι, ενώ στα περίπτερα 13 και 15 την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο πολλοί ομιλητές θα αναλύσουν κρίσιμα ζητήματα της αγοράς φρούτων και λαχανικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ποσότητες των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που θα φέρουν οι εκθέτες στην FRESKON, θα διατεθούν μετά το πέρας της έκθεσης στον φορέα «Χαμόγελο του Παιδιού».

 Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 21.04 11:00 – 19:00, Παρασκευή 22.04 10:00 – 19:00, Σάββατο 23.04 10:00 – 18:00. Είσοδος μόνο για Εμπορικούς Επισκέπτες.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: