Θεσσαλονίκη: Μαθητές Λυκείου κάνουν κατάληψη για απρεπή συμπεριφορά καθηγητή

Κατάληψη στο σχολείο τους πραγματοποιούν από την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου μαθητές Γενικού Λυκείου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ως απρεπή, παραβατική και με σeξουαλικά υπονοούμενα τη συμπεριφορά καθηγητή προς τα κορίτσια.

Οι μαθητές, σύμφωνα με το GRTimes.gr, έκαναν κατάληψη καθώς όπως αναφέρουν οι καταγγελίες τους δεν εισακούστηκαν. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρενοχλεί μαθήτριες τόσο εντός, όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές αναφέρουν ότι πολύ συχνά, μαθήτριες δέχονται απρεπή σχόλια για το σώμα τους, πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γuμνάζονται, ενώ δεν λείπουν και σχόλια περί ομορφιάς ή για το ντύσιμο τους.


Αντίκρισε τον καθηγητή στο γυμναστήριο

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία μιας μαθήτριας η οποία δέχτηκε ερώτηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, για το αν γuμνάζεται και πού. Έκπληκτη την ίδια ημέρα που του απάντησε πού γuμνάζεται, αντίκρισε τον καθηγητή στο ίδιο γυμναστήριο, χωρίς όπως είπε να τον έχει ξαναδεί στο παρελθόν στον ίδιο χώρο.

«Δέχομαι σχόλια του τύπου “τι ωραία μάτια έχεις”, “αν γuμνάζεσαι και πού”. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που του απάντησα πού γuμνάζομαι, έκανε και επίσκεψη στο χώρο αυτό, γεγονός που για να πω την αλήθεια μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η μαθήτρια στο GRTimes, η οποία ενημέρωσε σχετικά για το περιστατικό τόσο τους γονείς της, όσο και το σχολείο, με αποτέλεσμα όπως είπε ο καθηγητής να μην θεαθεί ξανά στο ίδιο γυμναστήριο.

Οι μαθητές επισημαίνουν, πως δεν πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά εδώ και χρόνια και που από την έναρξη της περυσινής σχολικής χρονιάς, έγινε πιο αισθητό.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: