Θα…πάθετε! Έτσι ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μπορεί ο Άγιος Βελεντίνος να εκτελέστηκε πριν από περίπου 1.700 χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να μάθουμε πως ήταν πραγματικά το πρόσωπό του.

 

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η προσπάθεια που έκαναν επιστήμονες με την βοήθειας της τεχνολογίας στην Βραζιλία, έχοντας βγάλει πρώτα περίπου 250 φωτογραφίες το κρανίο που βρίσκεται στην Ρώμη.

Μάλιστα, από την ανατομική τοποθέτηση των μαλακών ιστών και των μυών, το τελικό αποτέλεσμα της τρίμηνης δουλειάς που έγινε, δείχνει οτι είχε άσπρα μαλλιά και μεγάλη γενειάδα, ενώ απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών.

«Δουλέψαμε περίπου τρεις μήνες πάνω σε αυτό. Ήταν μία δύσκολη δουλειά, καθώς δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ξέρει ποιον θα ευχαριστεί για την γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου», είπε ο Τσιτσέρο Μοράες που θεωρείται ειδικός στην λειτουργία της 3D τεχνολογίας…

Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα, καθώς ο φωτογράφος Ζοσέ Λίρα, μπορεί να εξασφάλισε την άδεια να από την καθολική εκκλησία να προχωρήσει το πρότζεκτ, μένοντας για 40 λεπτά στο δωμάτιο που φυλάσσεται το κρανίο του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να το μετακινήσει…

Κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς δεν του έδωσε την ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε όλες τις οπτικές γωνίες…



gazzetta.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: