Συναγερμός στις Βρυξέλλες- Εκκενώθηκε τζαμί

Το παλαιότερο τζαμί της πόλης των Βρυξελλών εκκενώθηκε πριν από λίγη ώρα, καθώς εντοπίστηκαν φάκελοι με «ύποπτη σκόνη» στο εσωτερικό του.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης είπε στην εφημερίδα Le Libre ότι μέσα στο κτήριο ανακαλύφθηκαν πολλοί φάκελοι με «λευκή σκόνη». Αξίζει να σημειωθεί ότι το τζαμί βρίσκεται μόλις λίγους δρόμους μακριά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δύο αίθουσες του κτηρίου (ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην πόλη, που βρίσκεται στη συνοικία Μολενμπέεκ) έχουν «σφραγιστεί» από τις μονάδες απολύμανσης που έχουν σταλεί στο σημείο, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι ειδικοί του συνεργείου απολύμανσης ερευνούν την περιοχή χρησιμοποιώντας συσκευές για τον εντοπισμό άνθρακα και άλλων επικίνδυνων χημικών.

Τουλάχιστον 11 άτομα, που βρίσκονταν στο τζαμί όταν βρέθηκαν τα ύποπτα αντικείμενα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από την αστυνομία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υποβληθούν σε διαδικασίες απολύμανσης.

Προς το παρόν υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το είδος των αντικειμένων που προκάλεσαν τον συναγερμό, με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για πακέτα και όχι για φακέλους.

Η πόλη βρίσκεται ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πηγή:protothema.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: