Έλον Μασκ: Είμαι ανεξάρτητος κομματικά, ψήφιζα Δημοκρατικούς μέχρι φέτος

Λίγες ημέρες αφότου πήρε τον έλεγχο του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

«Ο διαμοιρασμός της εξουσίας περιορίζει τυχόν υπερβολές και από τα δύο κόμματα. Ως εκ τούτου, συστήνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένης της Δημοκρατικής προεδρίας», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υποστήριξε ότι απευθύνεται σε «ανεξάρτητους» ψηφοφόρους, αφού «οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την αντίπαλη πλευρά».

Την παρότρυνση του Μασκ δεν είδαν με καλό μάτι όσοι εξέφραζαν ανησυχίες για πολιτική εκμετάλλευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. 

Έτσι, ο δισεκατομμυριούχος, έκανε νέα ανάρτηση στο Twitter, στην οποία τονίζει ότι «ιστορικά είναι ανεξάρτητος κομματικά και ότι ψήφιζε μόνο Δημοκρατικούς μέχρι φέτος».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των SpaceX και Tesla είχε υποσχεθεί πριν από την εξαγορά του Twitter ότι η πλατφόρμα θα παρέμενε ουδέτερη πολιτικά και ότι θα φιλοξενούσε όλες τις απόψεις.

Ο Μασκ σχολιάζει συχνά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Πρόσφατα είχε εκφράσει θετική άποψη για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, εκτιμώντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλος σε ηλικία για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: