Πυροβολισμός 16χρονου: «Τον μεγάλωσα μέσα στη φτώχεια, το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη», λέει ο πατέρας του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι γονείς έφτασαν συνοδεία του δικηγόρου τους, Θεόφιλου Αλεξόπουλου, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο πατέρας και η μητέρα του 16χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του, αποχώρησαν συντετριμένοι από τα δικαστήρια. «Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Εκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Ο πατέρας του 16χρονου ευχαρίστησε όλους τους Ρομά που από την ημέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό ξεσηκώθηκαν και βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.

Η μητέρα του παιδιού τόνισε με τη σειρά της ότι «θέλουμε δικαιοσύνη», σημειώνοντας ότι ο 16χρονος νοσηλεύεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: