Συμφωνία κοινοπραξίας με επίκεντρο την ανάπτυξη ανάμεσα στο BMW Group και την NTT DATA Romania

Το BMW Group και η NTT DATA Romania υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας στη Ρουμανία. Έτσι η γερμανική εταιρία συνεχίζει έτσι να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό του για το εταιρικό ΙΤ και εξασφαλίζει ταλέντα και εμπειρία στον τομέα του λογισμικού.

Η κοινοπραξία επωφελείται από την πολυετή εμπειρία της NTT DATA στην ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού και από το άριστο δίκτυο που διαθέτει στην τοπική κοινότητα πληροφορικής της Ρουμανίας. Το νέο κέντρο στη Ρουμανία προορίζεται να υποστηρίξει τις ανάγκες πληροφορικής του BMW Group στην Ευρώπη και να προωθήσει project και καινοτομίες στο συγκεκριμένο τομέα για την παραγωγή, την ανάπτυξη, τους ανθρώπινους πόρους, τις πωλήσεις και τις οικονομικές υπηρεσίες της BMW.

«Με την NTT DATA, βασιζόμαστε σε έναν ακόμη ισχυρό συνεργάτη που διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο σε μια τεχνολογικά ζωντανή περιοχή και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε πρόσθετες δυνατότητες λογισμικού γρήγορα και στοχευμένα. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η NTT DATA μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς κόμβους ΙΤ ως απάντηση στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο της πληροφορικής», σχολιάζει ο Alexander Buresch , CIO και Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group IT.

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τα σχέδιά μας να ανοίξουμε ένα νέο κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Cluj-Napoca μαζί με το BMW Group. Αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού», δηλώνει η Maria Metz, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NTT DATA Romania.

Η κοινοπραξία θα εγκατασταθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Η πανεπιστημιούπολη προσφέρει ένα ισχυρό οικοσύστημα για καινοτομίες με σταθερή επιχειρηματικότητα, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλο αριθμό ταλέντων στην τεχνολογική σκηνή. Αυτό δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κοινοπραξίας, η οποία αναμένεται να απασχολεί περίπου 250 προγραμματιστές λογισμικού στο τέλος του 2024, και με τον αριθμό των εργαζομένων να υπολογίζεται να αυξηθεί σε τετραψήφιο μέχρι το 2027.

Το BMW Group και η NTT DATA συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα έργων για πάνω από 30 χρόνια. Η υπογραφή της συμφωνίας κοινοπραξίας σηματοδοτεί το επόμενο μεγάλο βήμα σε αυτή τη συνεργασία.

Παγκόσμιο αποτύπωμα στον τομέα πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικού.

Το BMW Group έχει ήδη προχωρήσει αρκετά στην ψηφιοποίηση ολόκληρης της εταιρείας και των εσωτερικών και εξωτερικών διαδικασιών της. Εδώ και αρκετά χρόνια, κόμβοι πληροφορικής και λογισμικού στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Πορτογαλία (κοινοπραξία Critical TechWorks) και την Κίνα (LingYue Digital IT Co. Ltd. και BA TechWorks) ενισχύουν την τεχνογνωσία λογισμικού του premium κατασκευαστή και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και λειτουργία καινοτόμων λύσεων πληροφορικής για τον Όμιλο. Συνολικά πάνω από 9.400 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο απασχολούνται ήδη στον τομέα πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικού για το BMW Group και για τις κοινοπραξίες.

Συμφωνία κοινοπραξίας με επίκεντρο την ανάπτυξη ανάμεσα στο BMW Group και την NTT DATA Romania gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: