Λωρίδα της Γάζας: Η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ αναχαιτίζει drone

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε χθες Κυριακή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πετούσε στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Το UAV δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τη στιγμή που απογειώθηκε από συστήματα της πολεμικής αεροπορίας, εξήγησε ο ισραηλινός στρατός μέσω X (του πρώην Twitter).

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναχαιτίστηκε από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος. «Δεν ήγειρε απειλή για τους κατοίκους του νότιου Ισραήλ και δεν κηρύχθηκαν συναγερμοί βάσει του πρωτοκόλλου», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας «σε αντίδραση» στις εκτοξεύσεις πέντε ρουκετών από Παλαιστίνιους, εν μέσω της επιχείρησής του στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, τη μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στον μικροσκοπικό παραθαλάσσιο θύλακα υπό εξαιρετικά κακές συνθήκες. Η Λωρίδα της Γάζας, όπου στην εξουσία βρίσκεται η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από το 2007, υφίσταται έκτοτε αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ, υποστηριζόμενο από την Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: