Το KIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του Women’s Worldwide Car of the Year 2024

Η ομάδα 75 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024.

Το Kia EV9 ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024 από τις δημοσιογράφους του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή». Αυτή η σημαντική ανακοίνωση έγινε χθες, που ήταν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πριν ψηφίσουν, οι 75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα, αξιολογώντας κάθε πτυχή τους. Από τα 63 υποψήφια αυτοκίνητα του 2024 προέκυψαν τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία μέσα από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας. Οι νικητές ήταν οι εξής:

Volvo EX30 (Family Car)

BMW Series 5 (Large Car)

Kia EV9 (SUV)

Volkswagen Amarok (4×4 & Pick-up)

Aston Martin DB12 (Exclusive Car)

Στον επόμενο γύρο οι κριτές ψήφισαν μεταξύ των πέντε αυτοκινήτων, εκείνο που θα έπαιρνε τον τίτλο του Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο για το 2024.

«Η εφετινή εκλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του εξαιρετικού επιπέδου όλων των υποψηφίων αυτοκινήτων, είπε η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος της WWCOTY. Κάθε ένας από τους νικητές των κατηγοριών θα μπορούσε άξια να αποσπάσει το τρόπαιο. Το Kia EV9 κέρδισε τους ανταγωνιστές του επειδή είναι ένα όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών παντού.»

Μετά από προσεκτική ανάλυση και λεπτομερή εξέταση, το Kia EV9 υπερίσχυσε ως η κορυφαία επιλογή. Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, το Kia EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Οι κριτές επαίνεσαν το EV9 ως μια πρωτοποριακή προσθήκη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αναφέροντας την προσιτή τιμή, τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την ευρεία απήχησή του. Η καινοτομία της Kia στη δημιουργία ενός μεγάλου SUV με εξαιρετική αεροδυναμική και προηγμένη τεχνολογία, καθώς και το φιλικό προς την οικογένεια εσωτερικό του EV9  επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η ευελιξία και οι επιδόσεις του κορυφαίου μοντέλου της Kia, ειδικά σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες, τονίστηκαν παράλληλα με το ευρύχωρο εσωτερικό και τις στιβαρές επιδόσεις του. Επιπλέον, η Kia επευφημήθηκε για την παράδοση ενός μελλοντικού ηλεκτρικού οχήματος πολλαπλών χρήσεων με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Η φετινή αναγνώριση για το EV9 ακολουθεί τον θρίαμβο του Kia Niro πέρυσι, το οποίο ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2023» στα βραβεία WWCOTY 2023. Το Kia EV9 συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί βραβείων του, το οποίο περιλαμβάνει την ανάδειξη του υποψήφιου φιναλίστ «Top Three in the World» για τα World Car Awards 2024. Το SUV κέρδισε επίσης την κατηγορία «Οικογενειακά Αυτοκίνητα» στο Golden Steering Wheel 2023 και αναδείχθηκε Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024, επιδεικνύοντας το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων του μοντέλου.

 

 

Να τί είπαν μερικά μέλη της κριτικής επιτροπής:

«Το Kia EV9 αλλάζει τα δεδομένα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το μοντέλο που κάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά, φιλικά προς τον χρήστη και επιθυμητά για όλους τους καταναλωτές. Κανένα άλλο όχημα δεν έχει φτάσει ως εκεί και δεν ώθησε τα όρια σχεδιασμού και μηχανικής σε τέτοιο βαθμό.» Tanya Gazdik, ΗΠΑ.

«Η Kia έχει φτιάξει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που ξεχωρίζει για την καλή του αεροδυναμική, τον καινοτόμο σχεδιασμό, τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας — με αυτόνομη οδήγηση έως και επιπέδου 3. Επιπλέον  προσφέρει φόρτιση διπλής κατεύθυνσης και γρήγορη φόρτιση 800 volt.» Sara Soria, Ισπανία.

«Η ευρεία αποδοχή της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα τους σε περισσότερες κατηγορίες. Το Kia EV9 προσφέρει ένα εσωτερικό φιλικό προς την οικογένεια και επιπλέον μια οδηγική εμπειρία κοντά σε αυτήν των βενζινοκίνητων, αλλά χωρίς εκπομπές ρίπων. Θα προσελκύσει πολλούς αγοραστές που δεν είναι συνηθισμένοι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.» Jil McIntosh, Καναδάς.

«Ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό μοντέλο, ευρύχωρο, ευέλικτο και πολυμορφικό. Η ηλεκτρονική τετρακίνηση είναι πολύ καλή και τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης κάνουν το EV9 ένα εξαιρετικό όχημα για τον σκανδιναβικό χειμώνα. Δοκίμασα το αυτοκίνητο σε θερμοκρασία -25 βαθμών και έμεινα ευχαριστημένη γιατί το EV9 συμπεριφέρθηκε στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό σαν ένα κανονικό πολυτελές αυτοκίνητο. Ζεστάθηκε γρήγορα και η αυτονομία δεν επηρεάστηκε πολύ από τη θερμοκρασία. Ένα μεγάλο επίτευγμα από την Κορεάτικη μάρκα.» Ylle Rajasaar, Εσθονία.

«Το Kia EV9 προσφέρει τις πιο προηγμένες λύσεις στην αγορά. Όπως η μάσκα με LED φωτισμό και το εσωτερικό που μπορεί να μετατραπεί σε καθιστικό, χάρη στα καθίσματα που περιστρέφονται 180 μοίρες. Ο εσωτερικός χώρος φιλοξενεί έως και επτά επιβάτες, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες είναι ικανή να παράγει έως και 384 ίππους.» Isadora Carvalho, Βραζιλία.

«Το αυτοκίνητο είναι προβλέψιμο και κάνει πάντα ακριβώς ό,τι του ζητά ο οδηγός. Μερικές φορές ξεχνούσα τις επιπλέον σειρές καθισμάτων πίσω μου και νομίζω ότι η Kia αξίζει τα εύσημα γι’ αυτό. Το EV9 είναι ένα διαχρονικό αυτοκίνητο, όχι μόνο για τις αυξανόμενες ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και για την ενεργειακή του απόδοση». Rowan Peperkamp, Ολλανδία.

«Το EV9 με ενθουσίασε για τις πολυμορφικές του δυνατότητες. Ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό το μεγάλο, άνετο και ευέλικτο όχημα δεν χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για να κινηθεί.» Liz Swanton, Αυστραλία.

 

Το KIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του Women’s Worldwide Car of the Year 2024 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: