Συνταγή για λαχταριστά καραμελωμένα μήλα

Yλικά

  • 18 μηλαράκια κόκκινα
  • 1 κούπα γλυκόζη
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1+1/2 (1μιση) κούπα νερό και κόκκινο χρώμα
  • 1+1/2(1μιση) κουτάλια της σούπας
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Bάζουμε την ζάχαρη την γλυκόζη το νερό και τις βανίλιες και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά να βράζει, μόλις βράσει ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα.

Πλένουμε να μηλαράκια καρφώνουμε τα ξυλάκια στα μήλα και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να τα περιχύνουμε ένα ένα και έτοιμα τα μηλαράκια μας.

tip:

Όταν περνάμε τα μηλαράκια μας από την καραμέλα την καυτή θα έχετε δίπλα ένα μπώλ γεμάτο παγωμένο νερό, το βουτάτε κατευθείαν στο παγωμένο νερό και τα αφήνετε μετά πάνω στην λαδόκολλα, γιατί αν δεν το κάνετε αρχίζει και σαν να λιώνει η καραμέλα από το μήλο.

Elena Kostas

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: