Στιλιστικά κόλπα για να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία

Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα και με παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοώ και να προσπαθήσεις να τα συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου ντύσιμο.

Πόδια

Τα ψηλόλιχνα πόδια δεν έχουν ανάγκη από πάρα πολλά κόλπα καθώς μπορούν να υποστηρίξουν σχεδόν τα πάντα. Αν όμως, θεωρείς ότι θες να τους χαρίσεις λίγο ύψος περισσότερο, τότε απόφυγε τις στενές midi φούστες ή όταν θες να τις φορέσεις, απαραίτητα συνδύασέ τις με ψηλοτάκουνα. Οι mini φούστες είναι η πιο σωστή επιλογή, ενώ αν η περιφέρειά σου είναι σύμφωνη με το μεσογειακό μοντέλο προτίμησε φούστες σε A γραμμή.

Μέση

Είναι ένα από τα πιο θηλυκά στοιχεία στη σιλουέτα και αν φερθείς έξυπνα, τότε θα δεις πάνω σου τα ρούχα να απογειώνονται. Αν δεν έχεις λεπτή μέση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την τονίσεις. Αρχικά, επένδυσε στα φορέματα σε Α γραμμή, που στενεύουν στη μέση και ανοίγουν προς τα κάτω. Διαφορετικά έχε στη συλλογή σου αρκετές ζώνες, τις οποίες θα χρησιμοποιείς πάνω από τα φαρδιά φορέματα, τις μπλούζες ή τα πουλόβερ για να κάνεις shaping στο σώμα σου και ταυτόχρονα να δώσεις extra πόντους στο στιλ σου. Τα ψηλόμεσα παντελόνια και οι φούστες είναι μία πολύ καλή λύση, μόνο όμως αν το top μπει από μέσα.

Στήθος

Εδώ τα πράγματα έχουν να κάνουν με το στιλ του κοψίματος του top. Αν έχεις πολύ μεγάλο στήθος τότε το ζιβάγκο είναι σχεδόν απαγορευτικό αφού θα το κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Προτίμησε τις V-neck μπλούζες, αλλά πρόσεχε αν μην είναι πολύ βαθύ το ντεκολτέ.

Αντίθετα, αν θες τονίσεις λίγο περισσότερο το στήθος σου, η σίγουρη λύση είναι το κρουαζέ ή οι μπλούζες με λαιμόκοψη που φτάνουν αρκετά ψηλά στο λαιμό. Τα ruffles, τα κρόσσια και τα έντονα prints και patterns είναι ευπρόσδεκτα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση (μεγάλο στήθος) καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Extra tip:

Τα παπούτσια είναι συχνά αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο όλο outfit, ειδικά φέτος που τα μήκη και οι ασυμμετρίες παίζουν το δικό σου παιχνίδι. Πρόσεχε όταν φοράς τα ankle boots να αποφύγεις τα cropped παντελόνια ή τις midi φούστες καθώς προσθέτουν όγκο στις γάμπες σου. Αντικατέστησε τα με ένα ζευγάρι loafers ή με ανοιχτά στο coup de pied pumps.

Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι αν εσύ νιώθεις καλά με αυτό που φοράς και βλέπεις στον καθρέφτη, τότε έχεις σίγουρα το ιδανικό outfit. Εξάλλου οι »κανόνες» είναι για να σπάνε και στο στιλ και γύρω σου έχεις πολλές αποδείξεις.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylesightworldwide

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: