Σταθάκης: Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από την Πάτρα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα, προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή.

«Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή και μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ακόμα ότι «η συζήτηση για μετά το 2018 γίνεται σε ένα πλαίσιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο συμβιβασμού με την άλλη πλευρά. Αυτός ο συμβιβασμός θα προσφέρει κάποιας μορφής εγγυήσεων προς την άλλη πλευρά, ότι αν αποκλίνουν τα δημόσια οικονομικά, η χώρα θα είναι σε μία διαδικασία για να μπορεί να τα διορθώσει. Αλλά αυτό είναι μία συμφωνία πλαίσιο και δεν αφορά την νομοθέτηση μέτρων».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα θέμα που δεν αφορά εμάς, αλλά αφορά εάν και υπό ποιους όρους θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ είναι τεχνικός σύμβουλος και δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα με χρήματα. Ακόμη, υπάρχει μία συζήτηση για το εάν θα συμμετέχει και πως θα συμμετέχει το ΔΝΤ και αυτό έχει δημιουργήσει εκ των πραγμάτων μία εμπλοκή, διότι η οπτική του ΔΝΤ αποκλίνει αρκετά από την οπτική των ευρωπαϊκών θεσμών».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: