Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Στην απολογία του είδε «παρακρατικές ενέργειες» εναντίον του

«Έχω δεχθεί ανελέητο πόλεμο και είμαι οργισμένος για όσα έχω υποστεί, νιώθω φρίκη» επισήμανε κατά την χειμαρρώδη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που δικάζεται μαζί με την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Από την απολογία του ο κ. Παπαγγελόπουλου δεν έλειψαν οι αναφορές στα πρόσωπα των προέδρων της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κώστα Μενουδάκο, καθώς εξέφρασε το φόβο ότι θα έχουν την τύχη του και θα τους οδηγήσουν στο εδώλιο, καθώς η μέθοδος που τηρείται, όπως είπε, είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη, ενώ διευκρίνισε ότι «Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα».

Τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ότι κατά την πορεία του ήταν σε πλήρη ρήξη με τη διαφθορά και ότι η υπόθεση για την οποία δικάζεται κατέστρεψαν τη ζωή του και της οικογένειάς του. Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αναλάβει διοικητής της ΕΥΠ και είχε αντιδράσεις από την οικογένεια του, αλλά τελικά ανέλαβε για λόγους υψίστης ασφαλείας.

Μάλιστα, επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι τον πληροφόρησαν «έγκυροι και έντιμοι άνθρωποι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν από αγάπη σε εμένα. Θέλω να το καταγγείλω και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι δεν θα προχωρήσουν για να μην πληγεί άλλη μία φορά το κύρος της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου έθεσε θέμα ολοκλήρωσης της δίκης σε σύντομο χρόνο, καθώς όπως είπε «πιεζόμαστε», κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Στην συνέχεια η κυρία Ηλιοπούλου διευκρίνισε ότι η ανησυχία της για το χρόνο οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής εν όψει των εθνικών εκλογών. Και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να πάει χαμένη όλη αυτή η διαδικασία.

Στην μακροσκελή απολογία του ο κ. Παπαγγελόπουλος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

Το βούλευμα αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Το τεκμήριο της αθωότητάς μου έχει παραβιαστεί πολλές φορές. Πρόσφατα στη Βουλή ακούστηκε για σκευωρία Novartis και Ρασπούτιν. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που κατά τα άλλα κόπτονται. Αυτό έγινε κατά τη γνώμη μου, ως απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη. Πολύ φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχουν και ο κ. Χρήστος Ράμμος αλλά και ο κ. Κώστας Μενουδάκος.

Αν μπορέσουν θα τους οδηγήσουν και αυτούς στο εδώλιο. Η μέθοδος είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων. Το εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ένας εφιάλτης για έναν πρώην εισαγγελέα. Για εμένα που όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Όλα τα χρόνια δεν ένιωσα υπουργός. Μόνο εισαγγελέας. Η δοκιμασία του εδωλίου, είναι εφιάλτης.

Υπηρέτησα την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη όχι μόνο ως θεσμό, αλλά ως ιδέα. Είμαι και θέλω να πεθάνω ως ιδεολόγος. Ένα πανίσχυρο σύστημα, με πάρα πολύ χρήμα, με άκρες στη Δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει. Ο εφιάλτης μετατράπηκε σε φρίκη. Τα άντεξα όλα αυτά με την προσμονή, ότι οι φυσικοί μου δικαστές θα με αποδώσουν λευκό στην κοινωνία, όπως με ξέρουν οι συνάδελφοί μου. Επέλεξα ως πολίτης και ως πρώην εισαγγελέας από σεβασμό στη Δικαιοσύνη να είμαι εδώ ενώπιόν σας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: