Παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου σε σπίτι στη Λαμία

Μια πλήρη εγκατάσταση με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την εμφιάλωση και την αναγόμωση κενών φιαλών με λαθραίο υγραέριο είχε εγκαταστήσει σε διάφορους χώρους μέσα και έξω από το σπίτι του σε κοινότητα της Λαμίας ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης.

Το παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου εντοπίστηκε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης της Ασφαλείας, του Σ.Δ.Ο.Ε., του Τελωνείου Στυλίδας και το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στους χώρους και σε ένα Ι.Χ. φορτηγό του 40χρονου, βρέθηκαν 78 κενές φιάλες υγραερίου διαφόρων εταιρειών, μια δεξαμενή προπανίου– βουτανίου στις βάνες της οποίας υπήρχαν ενσωματωμένα λάστιχα με ένδειξη πληρότητας σε ποσότητα υγραερίου για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι φόροι και δασμοί, ένα πιστόλι επαναγέμισης κενών φιαλών υγραερίου με λάστιχο, καθώς και μια ηλεκτρική αντλία με λάστιχο και μανόμετρο.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που του απήγγειλε τις κατηγορίες της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα και της οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: