Στ. Θεοδωράκης: «Η ΝΔ έχει πολλά μεταρρυθμιστικά βαρίδια»

«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε μια αγορά που το Ποτάμι έχει καλές ρίζες», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και απαντώντας στο ερώτημα εάν φοβάται από την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις φωτίζει ένα δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι. Ωστόσο σχολίασε ότι «η ΝΔ έχει πολλά μεταρρυθμιστικά βαρίδια» και πρόσθεσε: «Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον εκλογικό νόμο, θα σπάσει τις μεγάλες περιφέρειες; Τι θα κάνει με την άρση της μονιμότητας που το Ποτάμι έχει προτείνει; Τι θα κάνει με την πρόταση για χωρισμό κράτους εκκλησίας;».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την αποκάλυψη περί νέου διορισμού στο γραφείο του κ. Σπίρτζη, λέγοντας: «Όταν σήμερα μαθαίνουμε ότι άλλος ένας «Τσίπρας» διορίζεται σ΄ ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα για να θέτει ο κ. Τσίπρας το θέμα του Δημοσίου και του τέλους της κομματοκρατίας».
Οξύνοντας τους τόνους ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει να θρέψει ένα κόμμα και από ότι φαίνεται και κάποιους που θεωρούν το ελληνικό δημόσιο ως τη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει με το καινούριο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκώντας κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «φτιάξανε ένα δημόσιο για να θρέφονται τα κόμματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ το συντηρεί. Υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας: «Εμείς τολμήσαμε να πούμε ότι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και πρέπει να πάμε σε μια οριζόντια απόφαση που θα λέει ότι κανείς υπουργός δε θα διορίζει από καμία λίστα. Όλα να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ», ανέφερε
Όσο για την πιθανότητα εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα που θα τις χάσει».
Για το Ασφαλιστικό είπε ότι «πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του και να πάμε στο σύστημα των τριών πυλώνων που προτείνει το Ποτάμι. Στη Βουλή πάντως θα επιμείνει σε επιμέρους θετικές μεταρρυθμίσεις», ενώ για το Αγροτικό επανέλαβε τις θέσεις του Κινήματος σύμφωνα με τις οποίες οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται με 13%.
Ερωτηθείς για τα θέματα Παιδείας είπε ότι «πρέπει να έχουμε δυνατό δημόσιο σχολείο και παράλληλα πρέπει να αποκτήσουμε σύντομα μη κρατικά πανεπιστήμια», ενώ αναφερόμενος στις Σκουριές ανέφερε ότι «εάν η κυβέρνηση δεν έχει κάποια πρόταση πρέπει να αφήσει τους ανθρώπους να εργαστούν».
Όταν ρωτήθηκε για το συνέδριο του Ποταμιού και αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι θα «αυτό- αμφισβητηθεί» και μετά από δύο χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: