Σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

Φρέσκο αναψυκτικό από τα χεράκια μας

Αυτή η σπιτική λεμονάδα διατηρεί μια ευχάριστη ισορροπία μεταξύ ξινού και γλυκού δίνοντας ένα δροσιστικό αποτέλεσμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται ιδανικά με πολλά παγάκια και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Υλικά (για 1 λίτρο):

  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα με το χέρι
  • 1 κομματάκι τζίντζερ 2-3 εκ., καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 3 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 3/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (6-7 μεγάλα λεμόνια)

Για το σερβίρισμα:

  • μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει βράση το σιρόπι.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά, βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για 30 με 45 λεπτά ή ακόμη και για όλο το βράδυ αν θέλουμε μια πιο έντονα αρωματισμένη λεμονάδα.
  3. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και πετάμε τα κομμάτια τζίντζερ και δυόσμου.
  4. Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε καλά το κρύο νερό με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και τις φέτες λεμονιού και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο

Πηγή: arttable.gr

Originally posted 2016-03-26 17:11:16.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: