Σπέσιαλ εκμέκ κανταίφι !!!!

 
 ΣΠΈΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΆΙΦΙ!!!!

Συνταγή

Λιώνω πρώτα 250 γρ βούτυρο αγελαδινό !

Βουτυρωνω το ταψί φούρνου και ρίχνω μέσα 500 γρ Καντάιφι και το ανοίγω καλά!

Προσθέτω 1 κούπα ανάμικτα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα ρίχνω και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω όλα καλά να μουσκεψει το Καντάιφι καλά!

Το ισιωνω και στην συνέχεια το ψήνω στους 200 β μέχρι να κοκκινίσει !

Εμένα μου πήρε 10 λεπτά!   

Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει!

Και αφού κρυώσει το μεταφέρω  στο πυρέξ μου που θα το συναρμολογήσω!            

Ετοιμάζω το ΣΙΡΌΠΙ:

Βάζω στην κατσαρόλα 400 ml νερό,400 γρ ζάχαρη,και μισό λεμόνι και το βράζω για 4 λεπτά!

Το κατεβάζω και το αφήνω λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!

Και στην συνέχεια Σιροπιαζω σιγα-σιγα!        

Ετοιμάζω και την ΚΡΈΜΑ:

Παίρνω 1 λίτρο γάλα και βγάζω 1 ποτήρι σε ένα μπολ που ρίχνω μέσα του 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και τα διαλύω!

Βάζω το υπόλοιπο γάλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνω το μείγμα (κορν-αλευρι) και ανακατεύω μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζω και προσθέτω μέσα 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια και μαστίχα σκόνη!

Ανακατεύω και στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στο κρύο Καντάιφι σιγα-σιγα!

Αφήνω να κρυώσει τελείως!     

Και τελειώνω φτιάχνοντας την ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάω 600 ml κρέμα γάλακτος (35τις εκατό) με 50 γρ άχνη ζάχαρη και την βάζω πάνω στην κρύα κρέμα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: