Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία με τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η δολοφονία της 41χρονης βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης.

«Ο θάνατος της Τζο Κοξ είναι μια τραγωδία. Ήταν μια αφοσιωμένη και επιμελής βουλευτής. Η σκέψη μου βρίσκεται με τον σύζυγό της, Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της», τονίζει με μήνυμά του στο Twitter o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.

«Όλη η οικογένεια των Εργατικών και ολόκληρη η χώρα είναι σοκαρισμένη και πενθεί για τη φρικιαστική δολοφονία της Τζο Κοξ», ανέφερε στο αντίστοιχο μήνυμά του ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Δεν γνώριζα την Τζο Κοξ, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι επρόκειτο για μια πανέξυπνη και ικανότατη νεαρή βουλευτή. Και σήμερα έκανε απλώς τη δουλειά της. Ραγίζει η καρδιά μου για την οικογένειά της», δήλωσε η αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας (Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα) και Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: