Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός σε τροχαίο ο διορισμένος από τη Ρωσία υποδιοικητής της Χερσώνας

Ο διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής διοικητής της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα Τετάρτη (9/11), σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι.

Ο Στρεμούσοφ, διορίστηκε στη θέση του δύο μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ρωσικής κατοχής και έγινε γνωστός για τις επιθετικές του δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέσο ενημέρωσης NEXTA μάλιστα έχει ανεβάσει στο twitter ένα βίντεο με την τελευταία διαδρομή του Στρεμούσοφ, όπως αναφέρει.

Δείτε το βίντεο:

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο είπε ότι ο Στρεμούσοφ, σκοτώθηκε, αλλά οι Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σκεπτικισμό για τις αναφορές, οι οποίες δεν μπορούν να επαληθευτούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε αξιωματούχους που ανέφεραν ότι το τροχαίο συνέβη σε δρόμο μεταξύ Χερσώνας και Αρμιάνσκ, νοτιοανατολικά, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία.

Ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης του λιμανιού της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, περιέγραψε τον Στρεμούσοφ ως πραγματικό πατριώτη της Ρωσίας, γενναίο και ατρόμητο «είναι μια αναντικατάστατη απώλεια» τόνισε.

Σύμφωναμε το BBC, ο Στρεμούσοφ ήταν πολύ γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τακτικές του ενημερώσεις σχετικά με τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή.

Τον τελευταίο καιρό είχε παροτρύνει τους πολίτες να εκκενώσουν τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου ενόψει της αυξανόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση εδαφών που είχαν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: