«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση των Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα

Με τον ανθυποψήφιό του στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, συναντήθηκε την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Οι δύο συζήτησαν για την προετοιμασία της ΔΕΘ και για θέματα της περιφέρειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας ετοιμάζει εκδήλωση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της ΔΕΘ και προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Γ. Κουμουτσάκος: «Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης το μονοπώλιο στην ενημέρωση»
«Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι το μονοπώλιο στην ενημέρωση» δήλωσε εξάλλου, για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Σκάι, έκανε επίσης λόγο για «παζλ αυθαιρεσίας» και διαγωνισμό πέραν των ορίων της συνταγματικότητας με το ΕΣΡ να έχει βγει εκτός εικόνας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η κυβέρνηση επιδιώκει τη χειραγώγησή της ενημέρωσης στο επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έκανε λόγο σκωπτικά για «επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος». «Η ΔΕΘ είναι ο τόπος του εγκλήματος για τον Τσιπρα ο τόπος των μεγάλων ψευδών, ό,τι είπε δεν έγινε.
Χρειάζεται ψυχικό σθένος για να πάει… Εμείς στη ΔΕΘ δεν θα μπούμε στο δράμα Τσίπρα και που άλλα έλεγε και άλλα έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συμφωνία αλήθειας της ΝΔ σε συγκεκριμένους στρατηγικούς άξονες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ την εκλογολογία την πυροδότησε η ίδια η κυβέρνηση, με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
«Ζητάμε υπεύθυνα εκλογές δεν συμμετέχουμε σε εκλογολογία… Άλλοι ρίχνουν σενάρια στην αγορά για να μαζέψουν αντιδράσεις» παρατήρησε. «Οι μεγάλες εισφορές και οι φόροι σκοτώνουν την οικονομία και κάθε πιθανή έννοια της επιχειρηματικότητας» σημείωσε ακόμη.

Σ. Βούλτεψη: «Η κυβέρνηση ακολουθεί συνταγή αυταρχικών καθεστώτων»
Η κυβέρνηση επιχειρεί τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης με την καταστολή της πολυφωνίας και της κάθε αντίθετης άποψης, τόνισε στο μεταξύ, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στην αδειοδότηση των καναλιών.
Όπως τόνισε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον Σκάι, «η κυβέρνηση ακολουθεί τη συνταγή που ακολουθούν τα αυταρχικά καθεστώτα: Ψάχνει να βρει εξωτερικούς εχθρούς, να ελέγξει την ενημέρωση και να αλλάξει τους εκλογικούς νόμους και να κάνει δημοψηφίσματα, για να χειραγωγήσει το λαό υπέρ των απόψεων της».
«Η πολυφωνία θέλει πολλά μέσα ενημέρωσης» υπογράμμισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος ως αντιπολίτευση εμπόδισε το σχηματισμό του ΕΣΡ, που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία.
Τόνισε μεν ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να τηρείται, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να το ελέγξει. «Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια προφανώς εννοούσε ότι όλοι θα χορεύουν στο ρυθμό του πχ. ο λαός που θα πληρώνει τους φόρους και τα μέσα ενημέρωσης που θα λένε μόνο αυτά που θέλει εκείνος» δήλωσε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: