Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νέα έργα του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων – Δείτε φωτογραφίες

Τρεις μέρες μετά την ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram που εμφάνιζε ένα γκράφιτι στον τοίχο ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στην πόλη Μποροντιάνκα, ο Banksy επιβεβαίωσε πως ολοκλήρωσε επτά νέα έργα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN, ο street artist επιβεβαίωσε την είδηση στο The Art Newspaper, μετά την εμφάνιση πλήθους τοιχογραφιών στην πόλη που επανακαταλήφθηκε από τους Ουκρανούς, με πολλούς να υποθέτουν αν ήταν δικά του έργα.

Το πρώτο έργο τέχνης που εντοπίστηκε απεικονίζει μια αθλήτρια να ισορροπεί πάνω σε ένα σωρό ερείπια στο πλάι ενός κτιρίου που έχει υποστεί ζημιά από ρωσικά χτυπήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Άλλο του έργο αποτυπώνει ένα μικρό αγόρι φορώντας μια στολή πολεμικών τεχνών και μαύρη ζώνη, που ανατρέπει έναν μεγάλο άνδρα, ρίχνοντάς τον κάτω. Κάποιοι έχουν συνδέσει την εικόνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου η μαύρη ζώνη ανακλήθηκε από την παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo φέτος, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία — κάτι που, πάντως, ο Banksy δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει.

Άλλες τοιχογραφίες δείχνουν μία γυναίκα με ρόλεϊ στα μαλλιά, αντιασφυξιογόνο μάσκα και έναν πυροσβεστήρα στα χέρια, καθώς και δύο παιδιά που ισορροπούν σα σε τραμπάλα σε δύο τσιμεντένια μπλοκ.

Η πόλη Μποροντιάνκα, επλήγη από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, στο αρχικό στάδιο του πολέμου με πολλά κτήρια να ισοπεδώνονται. Πλέον, οι περισσότεροι από τους 13.000 κατοίκους της, έχουν φύγει από την περιοχή. Η πόλη επανήλθε υπό τον ουκρανικό έλεγχο την 1η Απριλίου και οι κάτοικοι που επέστρεψαν βρήκαν τα σπίτια τους λεηλατημένα και τα καταστήματα λεηλατημένα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: