Λεπτό προς λεπτό το θρίλερ με τα δύο αεροπλάνα της Emirates

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα.
Πληροφορία από τη CIA μιλούσε για υπόπτο άτομο Αραβικής καταγωγής που βρισκόταν σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα. 

Έτσι και με βάση αυτήν την πληροφορία σήμανε συναγερμός.  Η  πρώτη πτήση πήρε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη με προορισμό το Ντουμπάι καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν τηνπρογραμματισμένη αναχώρησή της . Οι επιβάτες της κλήθηκαν να αποβιβαστούν μαζί με τις αποσκευές τους. Πέρασαν από αυστηρό έλεγχο πριν δοθεί άδεια για αναχώρηση που έγινε αργότερα το βράδυ της Πέμπτης.


Η πτήση για Νέα Υόρκη

Η πτήση EK209 της Emirates αναχώρησε στις 17:32 από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Είχε 228 επιβάτες (και ένα βρέφος) και 18 άτομα πλήρωμα. Η πληροφορία από τη CIA, που αξιολογήθηκε ως σοβαρή από  την ΕΥΠ, ήταν ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής.

Όπως φαίνεται στα δεδομένα της πτήσης από το FlightRadar, πάνω από τη Σαρδηνία η πτήση μπήκε σε holding pattern και έπειτα στράφηκε προς τα ανατολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο έδαφός τους.

Από τον πύργο ελέγχου στάλθηκε στο πλήρωμα σήμα με τα χαρακτηριστικά του υπόπτου προσώπου και μια κόπια του διαβατηρίου. Έγινε έλεγχος, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα, υπήρχε ωστόσο ο φόβος ότι ύποπτο πρόσωπο ταξιδεύει με πλαστά στοιχεία.

Είναι ενδιαφέρον ότι η πτήση κατά την επιστροφή της στην Αθήνα απέφυγε να περάσει πάνω από στεριά, δηλαδή τη Σικελία ή την Ιταλία, ακόμη και την Πελοπόννησο, όπως φαίνεται στον χάρτη.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: