Ρωσία : «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία για το δικό της αεροσκάφος 5ης γενιάς»

Συζητήσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας την απόκτηση πολεμικού αεροσκάφους 5ης  γενιάς  και επιπλέον S-400 — Τι αποκάλυψε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας

Στην Ρωσία φαίνεται πως στρέφεται η Τουρκία για την ανάπτυξη πολεμικού αεροσκάφους 5ης γενιάς και την απόκτηση επιπλέον S-400, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSVTS), Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Mε τίτλο «Δήλωση για μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς και S-400 από τη Ρωσία: “Είμαστε σε συνομιλίες με την Τουρκία”», η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, παρουσιάζει τις δηλώσεις του Σουγκάγιεφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, με τις οποίες έκανε γνωστό πως διεξάγονται συνομιλίες με την Άγκυρα για την ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς.

«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας, όσον αφορά την ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων για το έργο αυτό» δήλωσε ο διευθυντής της FSVTS, στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης «Dubai Airshow» όπου παραβρέθηκε.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπογραφή συμφωνίας με την Άγκυρα για προμήθεια νέας παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400. «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας για την προμήθεια σύγχρονων στρατιωτικών ρωσικών προϊόντων και την ανάπτυξη των όπλων μαζί» δήλωσε.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα επίσης, ο πρόεδρος της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας εξαγωγών Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέγιεφ, δήλωσε πως η νέα συμφωνία για την προμήθεια επιπλέον συστοιχιών S-400  με την Τουρκία, θα μπορούσε να υπογραφεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής αγοράσει τέσσερις συστοιχίες S-400 από τη Ρωσία. Είναι γνωστό ότι η συμφωνία που περιλαμβάνει την εν λόγω προμήθεια είναι αξίας 2,5 δισ. δολαρίων. Αξιωματούχοι της Rosoboronexport, σε δήλωσή τους τον Οκτώβριο του 2019, ανέφεραν ότι εκπλήρωσαν τους όρους της συμφωνίας πριν από τον καθορισμένο χρόνο, παραδίδοντας στην Τουρκία όλα τα μέρη του συστήματος αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων» σημειώνει η Cumhuriyet.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: