Μάικ Τάισον: Κατηγορείται ότι βίασε γυναίκα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990

Ο Μάικ Τάισον κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα μετά τη γνωριμία τους σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με μήνυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γυναίκα, ισχυρίζεται ότι ο  πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας τη βίασε σε μια λιμουζίνα, με αποτέλεσμα τον «σωματικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό τραυματισμό της» τα μετέπειτα χρόνια.

«Μπήκα στη λιμουζίνα του Τάισον για να πάρω τη φίλη μου από το σπίτι της», έγραφε η μήνυση, την οποία εξασφάλισε η Daily Mail. «Ο Τάισον άρχισε να με αγγίζει και προσπάθησε να με φιλήσει. Του είπα όχι πολλές φορές και του ζήτησα να σταματήσει, αλλά συνέχισε να μου επιτίθεται. Στη συνέχεια, μου έβγαλε το παντελόνι και με βίασε».

Η ένορκη κατάθεση της γυναίκας δεν παρέχει ημερομηνία για την επίθεση, αλλά λέει μόνο ότι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990,  περίπου την ίδια εποχή που η διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Ντεζιρέ Ουάσινγκτον είπε ότι ο Τάισον τη βίασε στην Ινδιανάπολη. Ο Τάισον καταδικάστηκε για τον βι@σμό της Ουάσινγκτον στις 10 Φεβρουαρίου 1992 και εξέτισε τρία χρόνια φυλάκιση.

Η γυναίκα επιδιώκει να διατηρήσει την ανωνυμία της επειδή, όπως είπε, η δημοσίευση του ονόματός της «σίγουρα θα αποτελούσε κίνδυνο για περαιτέρω ψυχική βλάβη, παρενόχληση, γελοιοποίηση ή προσωπική αμηχανία».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Ντάρεν Σέιλμπακ, δήλωσε ότι το γραφείο του ερεύνησε τους ισχυρισμούς της γυναίκας και διαπίστωσε ότι είναι «πολύ αξιόπιστοι».

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τάισον, 56 ετών, κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό ως αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών από το 1987 έως το 1990, αλλά η ζωή του έξω από το ρινγκ ήταν ταραχώδης.

Η πρώην σύζυγος του Τάισον, η ηθοποιός Ρόμπιν Γκίβενς, δήλωσε στα έγγραφα διαζυγίου ότι ο γάμος τους στα τέλη της δεκαετίας του 1980 χαρακτηριζόταν από «απρόκλητες εκρήξεις βίας και καταστροφής».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: