Reuters: Αίτημα Κύπρου για νέο ρωσικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ.

Reuters: Αίτημα Κύπρου για νέο ρωσικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Λευκωσία έχει ζητήσει την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. που έλαβε από τη Μόσχα το 2011, αλλά και τη μείωση του επιτοκίου του 4,5%. 


Νέο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ζητήσει η από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Οικονομικών, καθώς η κυπριακή προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη στάση που θα τηρήσει έναντι των όρων διάσωσής που έχουν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι της.
Η σημαντικότερη προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείων διάσωσης της Κύπρου, ύψους 10 δισ. ευρώ, ήταν η άντληση επιπλέον 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω της φορολόγησης των καταθέσεων που τηρούνται στις κυπριακές τράπεζες. Το πολύκροτο αυτό μέτρο καταψηφίστηκε την Τρίτη από την .
Παράλληλα, η Λευκωσία έχει ζητήσει την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου 2,5 δισ. ευρώ που έλαβε από τη Μόσχα το 2011, αλλά και τη μείωση του επιτοκίου που επί του παρόντος ανέρχεται στο 4,5%. Το δάνειο είναι προγραμματισμένο να λήξει το 2016, με την να ζητά την παράταση της προθεσμίας εξόφλησής του κατά επιπλέον πέντε , έως το 2021.
Οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών αποδείχθηκαν άκαρπες, ωστόσο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος έχει μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του, Άντον Σιλουάνοφ, διευκρίνισε ότι η κυπριακή αντιπροσωπία θα παραμείνει στη Μόσχα έως ότου να επιτευχθεί μία συμφωνία.


ΣΚΑΪ

Reuters: Αίτημα Κύπρου για νέο ρωσικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: