Προανακριτική Novartis: Δεν εμφανίστηκε η «Κελέση» και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή της

Δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» για να καταθέσει στην προανακριτική Novartis, όπως έγινε και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη», με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής το οποίο, όπως και χθες, Τρίτη, δεν θα προσυπογράψει το ΚΚΕ που θεωρεί την όλη διαδικασία προστασίας των μαρτύρων προσχηματική και ζητάει καταθέσεις από τους μάρτυρες με την πραγματική τους ταυτότητα.

«Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε ένα φιάσκο. Θεωρούμε ότι και η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη και ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων, για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη για τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος , ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για αποχώρησή του από το κλιμάκιο της προανακριτικής απλά βαρέθηκε να περιμένει και σημείωσε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι βουλευτές.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: