Μαντζουράνης: Εξαρχής αθώα τα δέκα πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την Novartis

Τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis ήταν εξαρχής αθώα, δήλωσε ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 μεταξύ άλλων είπε ότι οι κατηγορίες και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τέθηκαν στο αρχείο, «που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι είχε γραφτεί και ειπωθεί για την υπόθεση, απάντησε ότι «αφορά τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που τα έλεγαν και τα έγραφαν».

«Και τι σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τώρα έτσι;», ρώτησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση: «Ακούστε, δεν με διαβεβαιώνει τίποτα. Γι’ αυτό είναι η εισαγγελική αρχή και η ανακριτική αρχή αρμόδια για να διασταυρώσει τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες».

«Ο κάθε μάρτυρας μπορεί να λέει αλήθεια, μπορεί να λέει και παραμύθια», είπε ακόμη ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο διάλογος του Γιάννη Μαντζουράνη με τον δημοσιογράφο στην εκπομπή:

Μαντζουράνης: Ναι, όπου εκεί παρά τις χυδαίες επιθέσεις, το συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι είπαν όλη την αλήθεια, είναι ξεκάθαρη.

Δημοσιογράφος: Η οποία όμως αλήθεια δεν έστειλε και κανέναν στη φυλακή, έτσι;

Μαντζουράνης: Ποιον να στείλει στη φυλακή;

Δημοσιογράφος: Αυτούς που πήραν με τις τροχήλατες βαλίτσες με τα λεφτά.

Μαντζουράνης: Μισό λεπτάκι τώρα, μισό λεπτάκι. Δεν έστειλε στη φυλακή γιατί αρχειοθετήθηκαν και οι δέκα υποθέσεις.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: