Λαυρεωτική: Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου παρ’ ολίγον θύματος του παιδοβιαστή με το λευκό βαν – «Είναι επικίνδυνος»

Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου για τον παιδοβιαστή με το λευκό βαν που πήγε να ασελγήσει στον ανήλικο γιο της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 ετών και τελικά, αποφυλακίστηκε στα έξι χρόνια.

«Όσο επικίνδυνος μπήκε, τόσο επικίνδυνος βγαίνει» δηλώνει στην εκπομπή του Mega, «Live News», χαρακτηριστικά η μητέρα του 13χρονου αγοριού που παρ’ ολίγον να πέσει θύμα του δράστη. Ο άνθρωπος που τον Ιούνιο του 2016 καταδικάστηκε ομόφωνα για δύο βιασμούς ανήλικων παιδιών τώρα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος. «Η αλήθεια είναι ότι ταράχτηκα. Ήδη είναι σε κίνδυνο πάλι άλλα παιδιά. Βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι ”λάθος συμπεριφορά, το αναγνωρίζω, μπαίνω στη φυλακή, εκτίω την ποινή μου, καταλαβαίνω το λάθος μου και βγαίνω διαφορετικός άνθρωπος”. Είναι μία προτίμηση. Ο άνθρωπος αυτός προτιμάει συγκεκριμένα πράγματα για να ικανοποιηθεί, οπότε δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει βγαίνοντας» αναφέρει η μητέρα.

Τον Μάρτιο του 2015 ο τότε 40χρονος παιδοβιαστής είχε προσεγγίσει το 13χρονο αγόρι μέσω Facebook. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν έπεσαν άμεσα στην αντίληψη των γονέων. Τότε σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείστηκε ένα ραντεβού στο οποίο ο 40χρονος θα περίμενε στο λευκό βαν και έτσι συνελήφθη.

«Σήμερα το παιδάκι μου είναι 21, ολόκληρος άντρας με ό,τι μπορεί να κουβαλάει η ψυχούλα του με αυτό που βίωσε το οποίο ήτανε και πολύ ελαφρύ θεωρώ εγώ σε σχέση με των υπόλοιπων παιδιών, γιατί το προλάβαμε στο τσακ. Όλο αυτό το κουβαλάς. Θέλει πολλή δουλειά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό και να μην σε επηρεάζει και να μην σε ακολουθεί δημιουργώντας σου προβλήματα. Νιώθω ότι όλη η προσπάθεια να συλληφθεί και να καταδικαστεί έχει πέσει στο κενό» συμπληρώνει.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co8p5dbva0ll)

«Θέλω να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος, που έκανε τέτοια ζημιά στο παιδί μου»

Σημειώνεται πως ένα χρόνο νωρίτερα, το 2014, ο παιδοβιαστής άρπαξε ένα κοριτσάκι μόλις 14 ετών από τον δρόμο, το βίασε μέσα στο λευκό βαν, του έκοψε το μαλλιά και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στον δρόμο.

«Τη μέρα που έγινε το κακό, μας ειδοποίησαν και πήγαμε στη ΓΑΔΑ. Βλέπω την κόρη μου και δεν την γνώρισα. Ένα άγριο πλάσμα ήταν, φοβισμένο, με κομμένα μαλλιά σαν αγορίστικα. Είχε πολύ μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση κι αυτός της τα έκοψε, τόσο κοντά, να μοιάζει με αγόρι. Όλα έγιναν έναν πρωί πριν πάει στο σχολείο που σταμάτησε στον φούρνο να πάρει μία τυρόπιτα. Η ώρα πέρναγε και δεν την βρίσκαμε πουθενά. Από το δρόμο την άρπαξε με το αυτοκίνητό του. Ζήσαμε μεγάλο εφιάλτη. Η μικρή δεν μιλούσε, δεν μας γνώριζε, είχε πάθει σοκ. Θέλω να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος, που έκανε τέτοια ζημιά στο παιδί μου και την οικογένειά μου» αναφέρει η μητέρα της 14χρονης.

Το 14χρονο κορίτσι βρέθηκε να περιπλανιέται σε άθλια κατάσταση από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, εξετάστηκε έπειτα από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ο βιασμός του. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, όμως εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι οι γονείς του 13χρονου αγοριού το 2015 να τον παγιδεύσουν.

Χαρτόνια και μία κουβέρτα στο λευκό βαν του παιδοβιαστή

«Δεν ξέρω, δεν αντιλήφθηκα τίποτα εγώ. Δεν ξέρω με πόσα παιδιά την ημέρα έδινε ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Το βαν του διαμορφωμένο ήταν, είχε βάλει μέσα κάτι χαρτόνια και μία κουβέρτα» δηλώνει ο πατέρας του παιδοβιαστή ο οποίος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι όλες οι ερωτικές πράξεις έγιναν με τη συναίνεση των παιδιών και ότι μάλιστα, δεν γνώριζε την πραγματική τους ηλικία.

Ο παιδοβιαστής με το λευκό βαν «ψάρευε μόνο αγοράκια»

Στο μεταξύ, όπως είπε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, ο οποίος οργάνωσε την έρευνα και σύλληψη του άνδρα, «η επιχείρηση σύλληψής του ήταν μια από τις πιο σημαντικές στην καριέρα μου. Το αρμόδιο τμήμα κατά της παιδοφιλίας, δούλεψε όπως έπρεπε».

Και συμπλήρωσε: «Ψάρευε μόνο αγοράκια και το κοριτσάκι που ήταν στον δρόμο και του άρεσε, το κούρεψε και μετά έκανε τις κακόβουλες πράξεις του», τονίζοντας πως καθοριστική στη σύλληψη του παιδοβιαστή ήταν η βοήθεια της μητέρας του 13χρονου, η οποία και αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τι συνέβη.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co8paxc4xn3t)

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: