Πούτιν: Το 2016 οι BRICS ξεκινούν χρηματοδοτήσεις

Πούτιν: Το 2016 οι BRICS ξεκινούν χρηματοδοτήσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος προανήγγειλε την έναρξη της λειτουργίας της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS από το 2016. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των χωρών του οργανισμού στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Η νέα τράπεζα ανάπτυξης θα χρηματοδοτεί προγράμματα ενεργειακά, μεταφορών ή βιομηχανικής ανάπτυξης».

Οι BRICS απαρτίζονται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. «Έχουμε ήδη επιλέξει 50 προγράμματα και πρωτοβουλίες στον οδικό μας χάρτη», είπε ο Πούτιν, επισημαίνοντας πως μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός κέντρου έρευνας για τις πηγές ενέργειας, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει επίσης τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές με τους εταίρους της των BRICS. «Μια τέτοια πρωτοβουλία με την Ινδία, τη Βραζιλία ή τη Νότια Αφρική θα ήταν ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε αναμφίβολα να αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «με ένα νομισματικό αποθεματικό ύψους 100 δισ. δολαρίων, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιδρούμε με τον προσήκοντα τρόπο στις διακυμάνσεις της αγοράς».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: