«Πόσοι άλλοι ηλίθιοι είναι ακόμα εκεί;» – Αντιδράσεις για τον Ούγγρο επίτροπο που ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνό του

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Επίτροπος της Ουγγαρίας στην ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέλι καθώς «πιάστηκε» να αποκαλεί «ηλίθιους» τους ευρωβουλευτές έχοντας ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνό του. Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ πλειάδα ευρωβουλευτών ζητάει την παραίτηση του Ούγγρου επίτροπου Γειτονίας και Διεύρυνσης. «Πόσοι άλλοι ηλίθιοι είναι ακόμα εκεί;» αναρωτήθηκε ο Βαρχέλι.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Ούγγρος αξιωματούχος θέλησε να απολογηθεί χωρίς ωστόσο να ζητάει συγγνώμη για όσα είπε. Και αυτό διότι μίλησε για παρεξήγηση» ενώ πρόσθεσε πως ο σχολιασμός του ήταν «εκτός πλαισίου». 

«Αυτό συνδέθηκε με μια ιδιωτική και συνεχιζόμενη συνομιλία στα ουγγρικά μεταξύ εμού και του αρχηγού του υπουργικού μου συμβουλίου για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η οποία βγήκε εκτός πλαισίου. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση γύρω από αυτό. Σέβομαι πλήρως όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αξιότιμων μελών του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαρχέλι.


Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δια μέσω εκπροσώπου της είπε πως  έλαβε «δεόντως υπόψη» τη δήλωση του Ούγγρου επιτρόπου και προέτρεψε τους ομολόγους του «να απέχουν από κάθε είδους σχόλιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτού του είδους την ερμηνεία». Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι ζήτησε από τις υπηρεσίες της να «εξετάσουν» το περιστατικό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: