Ιράκ: Υπέρ της επ’ αόριστον παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων τάσσεται ο Μοχάμεντ αλ-Σουντανί

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ αλ-Σουντανί υπερασπίστηκε την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα του και δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν και βοηθούν ιρακινές μονάδες στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε μεγάλο βαθμό μένουν εκτός μάχης, ο Σουντανί τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες. «Η εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

Ο Σουντανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Οκτώβριο, είπε στη WSJ ότι σχεδιάζει να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για να έχουν συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους τον επόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη θα ήθελε να έχει παρόμοιες σχέσεις με την Ουάσιγκτον με αυτές που έχει η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου του Περσικού Κόλπου.

«Δεν το βλέπω ως κάτι αδύνατο, να δω το Ιράκ να έχει μια καλή σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: