Πόλεμος στην Ουκρανία – Απειλές Πεσκόφ: Η αποστολή αρμάτων μάχης μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει

Σε νέα προειδοποίηση, για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση στη Ουκρανία, προχωρά το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, ειδικότερα, Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνει ότι τα άρματα μάχης που θα αποσταλούν στα ουκρανικά εδάφη δε θα αλλάξουν την κατάσταση.

Την ημέρα που οι υπουργοί Άμυνας από 50 χώρες έχουν συνάντηση στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει ζητήσει ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους.

Ο Πεσκόφ, πάντως, κατηγόρησε τους συμμάχους της Ουκρανίας λέγοντας ότι εμμένουν σε μια δραματική αυταπάτη ουκρανικής επιτυχίας.

Ενώπιον δημοσιογράφων είπε ειδικότερα τα εξής: «Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με τη σημασία της παροχής τέτοιων προμηθειών ελπίζοντας ότι θα αλλάξει κάτι».

«Κάτι τέτοιο μόνο προβλήματα θα προσέθετε, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της ρωσικής πλευράς» πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι ζητά από τη Δύση μαζική στρατιωτική βοήθεια

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση προς του δυτικούς συμμάχους «να επιταχύνουν» τις αποστολές όπλων, ζητώντας κυρίως τανκς, για την απώθηση της ρωσικής εισβολής, κατά την έναρξη της διάσκεψης υποστήριξης της Ουκρανίας που οργανώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.

Απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στους συμμετέχοντες στην διάσκεψη που πραγματοποιείται στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να διαπραγματευθούν σχετικά με τις διαφορετικές ποσότητες αρμάτων μάχης, αλλά να αποφασίσουν μαζική προμήθεια που θα σταματήσει το κακό».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε μέσω του Twitter τις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα.

«Ευχαριστώ που δώσατε στην Ουκρανία ένα ακόμη ισχυρό πρόγραμμα στήριξης της άμυνας», έγραψε. Τα όπλα του νέου πακέτου (στα οποία δεν περιλαμβάνονται βαρέα άρματα μάχης Abrams) «αποτελούν σημαντική βοήθεια στον αγώνα μας κατά του εισβολέα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: